Search
Close this search box.

Korošci do treh naslovov veteranskega državnega prvaka. Ekipa JK Acron Slovenj Gradec 5. v 1. slovenski judo ligi

V soboto, 11. 12., je v Murski Soboti potekal 4. Festival juda za vse Jože Škraba. V sklopu dogodka so se odvila tri državna prvenstva, in sicer za inkluzivne judoiste, veterane in ekipno državno prvenstvo oz. ti. 1. slovenska judo liga. Prisotne je na tekmovanju nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

V dopoldanskem delu so istočasno nastopili judoisti in judoistke v inkluzivnem judu in veterani. Med slednjimi smo imeli Korošci tri predstavnike. JK Acron Slovenj Gradec sta zastopala Avgust Vulc in Boris Apačnik, JK Ravne pa Tine Novak.

Zaradi majhnega števila tekmovalcev in sistema kategorij, ki je razdeljen po starosti in teži, so v svojih kategorijah vsi trije brez nasprotnika osvojili naslove državnih prvakov. Po uradnem delu pa so se pomerili še v prijateljskih dvobojih.

Popoldne so se v dvorani zbrale tudi ekipe 1. slovenske judo lige, med njimi tudi ekipa JK Acron Slovenj Gradec, ki so jo zastopali:

– 60 kg Vinko Prevolšek in Adam Kac,
– 66 kg Žan Boženk in Nik Pavlič,
– 73 kg Nace Herkovič,
– 81 kg Aljaž Gostenčnik,
– 90 kg Ožbej Razgoršek,
– 100 kg Vid Kavnik in
trener Ruslan Yankovskyy.

Liga je letos potekala v obliki enkratnega turnirja, kjer so se ekipe pomerile vsaka z vsako. Judoisti JK Acron Slovenj Gradec so dobro začeli z zmagama nad ekipama JK Bežigrad in TVD Part. Ljutomer. Žal so preostale dvoboje izgubili s tesnim rezultatom 3:4 in tekmovanje zaključili na 5. mestu. Ekipni državni prvak je tretjič zapored postal JK Bežigrad, srebro je osvojila ekipa JK Branik, tretji pa so bili JK Impol.

1. SJL 2021 ekipa JK Acron Slovenj Gradec

Rezultati 1. slovenske judo lige 2021

1. JK Bežigrad
2. JK Branik
3. JK Impol
4. JK Z’dežele Sankaku
5. JK Acron Slovenj Gradec
6. TVD Partizan Ljutomer

Čestitke veteranskim državnim prvakom in ekipi JK Acron Slovenj Gradec.

Besedilo: Robert Mesarič, Judo Koroška Slovenija

Dogodki