Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 5.4.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 754 klicev občanov. 181 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 70 s področja cestnega prometa ter 68 s področja javnega reda in miru.

54-letni občan je v Slovenj Gradcu zagrozil, da bo s plinom razstrelil stanovanjsko hišo. Več TUKAJ.

Cestni promet

V petek, nekaj čez 20. uro so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta se hudo poškodovala voznik motornega kolesa in njegova mladoletna sopotnica.

40-letni voznik je vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti v naselju Florjan, iz smeri Šoštanja proti Florjanu. V blagem desnem ovinku je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na levo stran ceste, kjer je s prednjim delom motornega kolesa trčil v robnik hodnika za pešce in nato silovito trčil še v kovinsko ograjo, ob potoku Florjanščica. V
trčenju je motorno kolo odbilo v zrak. 40-letnega voznika in njegovo 9-letno sopotnico je pri tem vrglo z motornega kolesa v strugo potoka Florjanščica. V prometni nesreči sta se oba hudo poškodovala. Voznika bomo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Sedmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Kriminaliteta

Na Cesti talcev v Velenju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka od koder je storilec ukradel električno kolo.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec v stanovanjskem bloku vlomil v več kleti. Iz ene kleti je odnesel več steklenic bučnega olja iz ene pa kolut električnega kabla.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o požaru v Šentrupertu nad Laškim, kjer je zaradi udara strele zagorel hlev. Ogenj je uničil ostrešje in nekaj kmetijskih strojev.

V Mlačah, ob ribniku, je neznani storilec vlomil v bivalno prikolico in ukradel dve ribiški palici in dve kosilnici.

Na Teharski cesti v Celju je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Na Bregu, v Celju so obravnavali tatvino mopeda znamka Piaggio Ciao, kovinsko modre barve, registrskih številk CE 2D V8.

V nedeljo zjutraj so bili obveščeni, da je na območju Slovenj Gradca ogenj v celoti uničil leseno uto. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 754 klicev občanov. 181 klicev je bilo interventnih, trije nujni.