Slovenj Gradec: 54-letnik grozil, da bo s plinom razstrelil stanovanjsko hišo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 754 klicev občanov. 181 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 70 s področja cestnega prometa ter 68 s področja javnega reda in miru.

V petek, nekaj pred 21. uro, so na območju Policijske postaje Slovenj Gradec obravnavali povzročitev splošne nevarnosti. 54-letni občan je zagrozil, da bo s plinom razstrelil stanovanjsko hišo. Ker so policisti ob prihodu na kraj zaznali uhajanje plina, zaradi česar bi lahko prišlo do eksplozije, so v sodelovanju z gasilci, poskrbeli za evakuacijo, sosednjih stanovalcev.

Do eksplozije na srečo ni prišlo, policisti so s pomočjo pogajalcev po več urah truda, uspeli občana prepričati, da je prišel iz hiše. Po dogajanju so ga hospitalizirali.

Po intervenciji so se preko Facebooka oglasili tudi gasilci PGD Mislinja, ki so zapisali: “Včeraj smo posredovali v Šentilju pod Turjakom, kjer smo nudili pomoč policistom. Zavarovali smo kraj dogodka, evakuirali sosedne objekte, protipožarno zavarovali kraj ter objekt na koncu pregledali z merilnikom plinov. Intervencija je trajala dobrih 5ur. Na koncu se je vse srečno končalo.”

VIR: PU Celje, PGD Mislinja

Dogodki