V sredo potrdili 972 novih okužb, v bolnišnicah več covidnih bolnikov. V SB Slovenj Gradec štirje

V sredo so v Sloveniji ob 5442 PCR testih potrdili 972 okužb z novim koronavirusom, umrli so trije covidni bolniki. V bolnišnicah se zdravi več covidnih bolnikov kot dan pred tem, prav tako je višje 7-dnevno povprečje potrjenih okužb.
bolnica reševalci

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 17. 3. 2021 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 5442
  • Št. pozitivnih: 972 (17,9 %)
  • Št. hospitaliziranih: 462 (dan pred tem 444)
  • Št. oseb na intenzivni negi: 85
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 20
  • Št. umrlih: 3
  • 7-dnevno povprečje: 753 (dan pred tem 737)
V sredo so v Sloveniji ob 5442 PCR testih potrdili 972 okužb z novim koronavirusom, umrli so trije covidni bolniki.

V sredo je bilo hospitaliziranih 18 covidnih bolnikov več kot dan prej, dva več so zdravili na oddelkih intenzivne nege. Prav tako se je zvišalo sedemdnevno povprečje novo potrjenih okužb, in sicer za 16.

Obalno-kraška statistična regija je postala oranžna regija, zato se odpravijo vse omejitve glede gibanja med to regijo in drugimi regijami. Dovoli se tudi zbiranje (druženje) do deset ljudi, tako kot že velja v vseh drugih regijah.
Prav tako se v obalno-kraški statistični regiji sprosti ponujanje in prodajanje blaga in storitev pod pogoji, ki veljajo za oranžne regije, je včeraj sklenila vlada.

Med obstoječe rumene statistične regije, kamor že spadata Posavska in Jugovzhodna Slovenija, se uvrsti tudi primorsko-notranjska regija, kar pomeni, da se tudi v tej regiji sprošča gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov.

Sprostitve omejitve gibanja in zbiranja v obalno-kraški regiji veljajo z 19. marcem, spremembe glede ponujanja in prodaje blaga in storitev pa se začnejo uporabljati 22. marca 2021.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 se v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zdravijo 4 covidni bolniki, od teh potrebuje intenzivno nego. Na novo so v bolnišnico sprejeli dva covidna bolnika, v domačo oskrbo pa niso odpustili nobene osebe.

Preberi še:  Poklukar: V naslednjih dneh po Sloveniji dnevi odprtih vrat za cepljenje