požar

Obsežen požar pri Trogirju delno pod nadzorom (VIDEO in FOTO)

Hrvaški gasilci se še zmeraj spopadajo z velikim požarom, ki je v ponedeljek izbruhnil pri Segetu Gornjem nedaleč od Trogirja v splitsko-dalmatinski županiji, a so ga delno le uspeli zajeziti. Do polnoči je zgorelo približno 550.000 hektarjev, večinoma makije ter nekaj borovega gozda, so danes sporočili iz operativnega gasilskega centra v Splitu.

Preberi »

V okolici Trogirja izbruhnil velik požar. Dim ohromil letalski promet na splitskem letališču (VIDEO)

Najmanj pet gasilskih letal in več kot 160 gasilcev se bojuje proti velikemu požaru, ki je izbruhnil okoli poldneva v kraju Seget Donji pri Trogirju nedaleč od Splita. Požar se je hitro razširil zaradi močnega vetra. Zgorela je ena hiša, zaradi dima pa so imela težave tudi letala, ki so pristajala na splitskem letališču, poročajo hrvaški mediji.

Preberi »

Policisti sporočili vzrok petkovega požara, ki je v celoti uničil brunarico

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih štirih dneh prejeli 1.145 klicev občanov. 281 klicev je bilo interventnih, 9 nujnih. 55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 127 s področja prometne varnosti in 84 s področja javnega reda in miru, so danes sporočili s PU Celje. Med drugim so obravnavali tudi požar na območju Mislinje.

Preberi »

Šestletnik v bloku pri igri z ognjem zažgal nadstrešek

Policisti Policijske uprave (PU) Maribor so bili v ponedeljek obveščeni o nenavadnem dogodku v stanovanjskem bloku na Stantetovi ulici v Mariboru. Tam se je šestletni otrok na balkonu igral z ognjem, pri tem pa zažgal nadstrešek v nižjem nadstropju. O odgovornosti skrbnika otroka policija še zbira obvestila, so sporočili.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.