Search
Close this search box.

4-letni Dejan iz Prevalj zbolel za rakom. Družina potrebuje našo pomoč

Foto: Osebni arhiv
Dejan v bolnišnici

4-letni Dejan iz Prevalj je zbolel za rakom na jetrih. Štiričlanska družina, z le eno plačo, potrebuje našo pomoč. 

Štiričlanska družina iz Prevalj preživlja težke čase.

Oče Dani je priden delavec, v kraju ga vsi kot takšnega tudi poznajo. Je začasno zaposlen in prejema minimalno plačo. Mama Barbara je nezaposlena in prijavljena na Zavodu za zaposlovanje.

Imata 2 otroka.

Starejši sin je šoloobvezen in je zdaj v 1. razredu, star 6 let. Mlajši sin pa je star 4 leta in je v vrtcu oziroma je zaradi bolezni izpisan.

Štiričlanska družina z eni plačo komaj shaja in se iz meseca v mesec bori za golo preživetje. Potrebe, ki jih imata dva otroka, starša težko izpolnjujeta.  Morja še v svojem življenju niso videli in sploh ne kakšnih počitnic.

Zdaj pa je družino doletelo še dodatno breme.

Foto: Osebni arhiv

Najmlajši, 4-letni Dejan, je zbolel za rakom na jetrih. Od 15. septembra se zdravi na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Do sedaj je prejel že dve kemoterapiji. Z njim je mamica, ki sina v najtežjih trenutkih ne pušča samega. Doma oče sam skrbi za drugega šoloobveznega sina. Družina je razdvojena in v bolečini. Oče in brat ju obiskujeta med vikendi, kar je finančno zelo težko,  a vsaj takrat se vidijo. So skromni in zadovoljni s tistim, kar imajo. Mlajši sin Dejan nosi oblačila in obutev od svojega starejšega brata.

 

DRUŽINA POTREBUJE NAŠO POMOČ 

Družina bo vesela vaše denarne pomoči, predvsem za pot, da se lahko vidijo, objamejo in potolažijo!

Za vse tiste, ki bi želeli pomagati finančno:

TRR: IBAN SI56 6100 0001 3381 012 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

SWIFT : HDELSI22

Sklic : (datum nakazila)

Koda namena : CHAR

Namen: Za Dejana

Humanitarno društvo Azrine iskrice

 

Za spodbudo in za krajšanje dolgih dni, pa lahko Dejanu pomagate tudi najmlajši, pravijo v Humanitarnem društvu Azrine iskrice:

 

Narišete mu lahko kakšne risbice in posvetila, da mu stojimo/stojite ob strani in da je pravi mali BOREC. Kako: “Nekaj narišite, lahko tudi kakšnega malega pliškota za ‘pocartat'” pravi Azra Salkic iz Humanitarnega društva Azrine iskrice. Vse, kar boste ustvarili, pa potem pošljete  na naslov:

PEDIATRICNA KLINIKA LJUBLJANA 

Bohoričeva 20

1525 Ljubljana HEMATOLOSKI ODDELEK za PUSNIK DEJANA soba 4. 

 

Družina se iz vsega srca zahvaljuje vsem, ki so jim do sedaj že kakorkoli priskočili na pomoč. Za pomoč se zahvaljujejo tudi Občini Prevalje ter Humanitarnem društvu Azrine iskrice.

Dogodki

Foto: Osebni arhiv
Dejan v bolnišnici

4-letni Dejan iz Prevalj je zbolel za rakom na jetrih. Štiričlanska družina, z le eno plačo, potrebuje našo pomoč.