V Dravogradu zadovoljni s 25. dobrodelnim koncertom Karitas in zbranim zneskom (FOTO)

9

Župnijska Karitas Dravograd je letos organizirala že 25. dobrodelni koncert, drugo leto pa skupaj z ostalimi ŽK v Pastoralni družini župnij Dravograd (Libeliče, Črneče, Šentjanž, Šempeter, Ojstrica in Dravograd).

Družina Kobolt iz Mežice

V dvorani ŠPiC D se je zbralo približno 420 obiskovalcev ter okrog 80 nastopajočih, ki so prostovoljno prispevali svoj dar in lepšali ta večer. Z izkupičkom 3.391 € so organizatorji koncerta zadovoljni. Z darovanim denarjem bodo lahko pomagali socialno šibkim, predvsem družinam z nizkimi dohodki, brezposelnim, starejšim z nizkimi pokojninami, enostarševskim družinam … največkrat v obliki paketa hrane in pri plačilu položnic.

Županja Marijana Cigala

»V vseh letih, kar pripravljamo ta koncert, opažamo, da je okrog nas veliko dobrih ljudi, ki nam dobroto pomagajo deliti. Povabljene skupine se rade odzovejo našemu povabilu in se odrečejo honorarju. Vsi, s katerimi sodelujemo in moramo sodelovati, so vedno pripravljeni pomagati pri izvedbi koncerta. Zato se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo vsem nastopajočim in obiskovalcem ter našim donatorjem. Vsem prisrčna zahvala – župnijske Karitas Pastoralne družine Dravograd,« so po koncertu sporočili organizatorji.  

Besedilo: Zofka Frank

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.