Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 8. 4. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh 803 klice občanov. 234 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

46 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 20 s področja mejnih zadev in tujcev, 102 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, tri z lažjimi poškodbami in 38 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v petek, nekaj po 18. uri, v Trnovljah pri Celju, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel motorist in se huje poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto popoldne obravnavali na Prevaljah, kjer je moški pri vzvratnem potiskanju motornega kolesa z dovozne na javno povezovalno cesto, izgubil ravnotežje. Motor se je prevrnil, pri tem pa se je huje poškodoval sopotnik na motornem kolesu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 30. primerih.

Kriminaliteta

V Trobnem dolu, na območju Policijske postaje Laško, je storilec v gozdu požagal in odpeljal štiri večja bukova drevesa in lastniku povzročil za najmanj 1.000 € škode.

Iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega v Libojah, je neznanec ukradel dobrih 500 litrov nafte.

V Šoštanju je neznanec vlomil v poslovne prostore in ukradel sef, v katerem je bilo več starejših dokumentov.

Nedovoljen prehod državne meje

V petek zvečer so na Vranskem ustavili voznika osebnega vozila poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Ukrajine. V vozilu je prevažal 6 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Voznika bodo kazensko ovadili. Državljani Sirije so podali ponovno namero za mednarodno zaščito.

V soboto zjutraj so v Trličnem izsledili 19 turških državljanov in enega državljana Afganistana, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh 803 klice občanov. 234 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.