Search
Close this search box.

Slovenjgraško podjetje poskrbi za koroške šolarje brez računalnikov (FOTO)

Podjetje Poceni prenosniki iz Slovenj Gradca je učencem in učenkam, ki doma nimajo računalnika z zagotovitvijo računalniške opreme omogočilo izvajanje izobraževanja na daljavo. Do sedaj so podarili več kot 30 računalnikov, okoli 20 pa jih bodo uredili še v prihodnih dneh.

Pouk že kar nekaj časa poteka na daljavo, pri tem pa pomembno vlogo igrajo računalniki, ki učencem in učenkam omogočajo kontakt z učitelji in omogočajo nemoten pouku od doma. Podjetje Poceni prenosniki, se je po pogovoru z podravnateljico koroške osnovne šole podalo v sponatno akcijo.

Ugotovili so, da kar nekaj učencev in učenk nima ustrezne opreme, da bi lahko pouk na daljavo potekal nemotoma, zato so preko Facebook profila pozvali vse, ki bi imeli doma kakšen odslužen računalnik, da ga donirajo. Iz podjetja nam povedo, da je bil odziv neverjeten. Hitro so se nabrali računalniki in računalniška oprema. A preden so jih oddali družinam, so se lotili prenove. Na pomoč so priskočili osebni in poslovni prijatelji, ki so s skupnimi močmi poskrbeli, da računalniki izgledajo skoraj kot novi.

V računalnike so vgradili nove trde diske, poskrbeli so za nove tipkovnice in miške, wifije ter jih očistili in naložili programsko opremo. Tudi pri nakupu opreme so pomagali posamezniki in podjetja. Povedo pa, da so vso opremo kupili po nabavnih cenah, zato s tem niso nič zaslužili.

Ko računalnike “uredijo” jih prevzamejo koroške šole, te pa poskrbijo, da pridejo v prave roke. Največ računalnikov je šlo v Slovenj Gradec, nekaj v Ribnico in na Prevalje. Do sedaj so podarili več kot 30 računalnikov, okoli 20 pa jih bodo uredili še v prihodnih dneh.

Iz podjetja nam na koncu pogovora povedo, da je najbolj pomembno to, da je “problem rešen”, družine pa so zadovoljne in hvaležne.

Računalniki za koroške šolarje

Dogodki