Search
Close this search box.

Na območju Črne se je na dveh lokacijah sprožil plaz

V okolici Črne na Koroškem se je včeraj popoldne in danes zjutraj sprožilo nekaj plazov.

Zaradi plazu je bila v dolžini okoli 500 m zaprta cesta Črna na Koroškem – Sleme, delavci so se takoj odpravili na teren. Malo pred 10. uro je županja mag. Romana Lesjak za naš medij povedala, da bo cesta kmalu odprta. Zaradi plazu je bila zaprta tudi cesta v Bistri, ki je bila do zaselka neprevozna in naj bi bila po besedah županje odprta čez kakšno uro.

Po podatkih Regijskega centra za obveščanje se je v Bistri sprožil plaz zemljine in kamnin, ki je zaprl cesto. Po njihovih podatkih je bila cesta okoli 11. ure že očiščena. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, ki so s pomočjo delovnega stroja iz režijskega obrata Komunale Črna zemljino in kamnino odstranili s cestišča ter sprostili promet.

Malo pred 7. uro zjutraj pa se je, kot smo že omenili, na cesto Črna na Koroškem–Sleme sprožil zemeljski plaz, ki je oviral promet. Posredovali so dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so s pomočjo delovnega stroja odstranili zemljino in kamnino iz cestišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, poroča center za obveščanje.

Naj omenimo, da se je včeraj na območju Javorja, malo naprej od kmetije Dretnik sprožil zemeljski plaz. Ker še vedno obstaja nevarnost plazu, je cesta na tem območju popolnoma zaprta. Več tukaj.

Ob 8.03 je v naselju Bistra v občini Črna na Koroškem, zaradi zamašene gozdne vlake, naplavina in zemljina ogrožala stanovanjska objekta. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, ki so s pomočjo delovnega stroja sanirali vlako ter odstranili naplavine in zemljino. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Pri tem naj omenimo, da je v Žerjavu pretrgan kabel, ki onemogoča dostop do interneta in telefonije v kraju. Delavci GVO so že na lokaciji, kjer odpravljajo nastalo škodo.

Arso pa opozarja, da je predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.

Dogodki

V okolici Črne na Koroškem se je včeraj popoldne in danes zjutraj sprožilo nekaj plazov.