Search
Close this search box.

Na območju Črne ostaja do preklica zaprta lokalna cesta Rezman-Javorje-Ciganija

Na območju Javorja, malo naprej od kmetije Dretnik se je danes sprožil zemeljski plaz. Ker še vedno obstaja nevarnost plazu, je cesta na tem območju popolnoma zaprta.

Kot je za Koroške Novice pojasnila županja mag. Romana Lesjak so bili na občini v jutranjih urah obveščeni, da se je na lokalno cesto Rezman-Javorje-Ciganija sprožil zemeljski plaz. “Takoj smo pristopili k sanaciji, režijska delavca naše občine sta cesto očistila. Na cesto je namreč naneslo ogromne količine mulja, vmes pa se je sprožil še en plaz. Površje je namreč zaledenelo, zemlja oz. mulj pa je nad ledeno ploskvijo, ki se tali. Zato je na cesto naneslo tudi toliko materiala” je pojasnila.

FOTO: Franci Knez

Kot je še povedala županja, je bilo materiala približno za deset tovornjakov. Plaz so za zaenkrat sanirali, vendar cesta kljub temu ostaja zaprta za ves promet, saj še vedno obstaja možnost ponovne sprožitve plazu. Občane in voznike na tej relaciji pa je pozvala k upoštevanju prometne signalizacije. “Prosim vse, da upoštevate trenutno prometno ureditev in poskrbite za svojo varnost,” je dejala.

Cesta je prevozna je izključno za intervencijska vozila (gasilci, reševalci …).

Pri tem je mag. Lesjak še dodala, da bodo teren opazovali tudi med vikendom in počakali, kakšno bo stanje v naslednjih dneh. Potem pa si bodo območje plazu ponovno ogledali ter poiskali vzrok in morebitne rešitve. Ko bo pa nevarnost spet mimo in bo vožnja na tem odseku varna, pa bodo cesto ponovno odprli.

Dogodki

Na območju Javorja, malo naprej od kmetije Dretnik se je danes sprožil zemeljski plaz. Ker še vedno obstaja nevarnost plazu, je cesta na tem območju popolnoma zaprta.