Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 6. 6. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 302 klica občanov. 78 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

38 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 16 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri  prometne nesreče z lažjimi poškodbami in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 18.30 ure obravnavali v Podkraju pri Velenju. Povzročil jo je kolesar, ki je vozil po levi strani vozišča in trčil v osebno vozilo, katerega voznica se je kolesarju umikala, vendar trčenja ni mogla preprečiti. Hudi poškodovanega kolesarja so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila ukradel dobrih 800 litrov goriva.

Tatvino goriva so včeraj obravnavali tudi v Novi Cerkvi. V tem primeru je neznani storilec okoli 100 litrov goriva ukradel iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na deponiji podjetja. Škodo je povzročil tudi z poškodovanjem rezervoarja.

Na Goriški ulici v Celju so obravnavali vlom v tri kleti stanovanjskega bloka. Iz ene je storilec ukradel opremo za kampiranje.

Na pokopališču v Vojniku je neznani storilec vlomil v svečomat in ukradel denar. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem avtomata. Na pokopališču v Celju so obravnavali poskus vloma v parkomat. Tudi v tem primeru je storilec lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem svečomata.

Nedovoljen prehod državne meje

V Spodnjem Negonju so včeraj ustavili voznika romunskega kombiniranega vozila, ki ga je vozil državljan Latvije. V vozilu je bilo enajst državljanov Turčije in dva državljana Sirije,  ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Prav tako so včeraj v Spodnjem Negonju ustavili romunskega voznika, ki je prevažal devet državljanov Turčije, ki so na  nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

V Brezovcu pri Rogatcu so ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki so na  nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Vse tri voznike bodo kazensko ovadili, vsi tujci pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 302 klica občanov. 78 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.