Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 17. 4. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 288 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.

20  interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Včeraj, okoli 10 ure, so bili obveščeni o požaru v Unišah, na območju Policijske postaje Šentjur. Zagorelo je v objektu, del katerega je tudi mizarska delavnica. Po dosedanjih ugotovitvah je do požara prišlo na motorju dozirnega polža za sekance. Ogenj se je razširil v skladišče sekancev in delavnico. Tujo krivdo za nastanek požara so izključili.

Nekaj pred 20. uro so bili obveščeni o požaru v Vrhovem, kjer je v garaži stanovanjske hiše zagorelo osebno vozilo. Do požara je prišlo zaradi napake na motorju. Tuja krivda je izključena.

V večernih urah so požar obravnavali tudi v Radljah ob Dravi. Ogenj je uničil dve osebni vozili, parkirani pod nadstreškom stanovanjske hiše, nadstrešek ter ostrešje stanovanjske hiše. Vzrok požara še ni potrjen.

Na terasi lokala na Lavi v Celju je neznani storilec vlomil v kavni avtomat in ukradel denar. Lastnikom je s poškodovanjem avtomata povzročil za dobrih 1.500 € škode.

Včeraj so obravnavali še dve tatvini goriva. Iz rezervoarja slovaškega tovornega vozila, parkiranega na parkirišču v Arji vasi, je neznanec ukradel okoli 700 litrov goriva. Iz rezervoarja poljskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Tepanje, pa je neznanec ukradel dobrih 400 litrov goriva.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 288 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.