Korošica Klara Kobolt zlata na 48. Državnem tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG

53636734_390048001831817_4255272306307235840_n

Pred dnevi smo že poročali, da je mlada flavtistka Klara Kobolt iz Glasbene šole Ravne na Koroškem osvojila zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju v Beogradu, o čemer lahko preberete TUKAJ. Danes pa z veseljem pišemo o še enem njenem uspehu, ki ga je dosegla na 48. tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije Temsig, ki ga organizira Zveza slovenskih glasbenih šol, kjer je bila nepremagljiva.

Na glasbenih šolah gorenjske regije od včeraj poteka državno tekmovanje za pihala, na katerem se bo predstavilo 738 mladih glasbenikov. Klara je svoj nastop že opravila in bila tudi danes več kot odlična. Domov se, v družbi mentorice Nadje Rošer in korepetitorke na klavirju Helene Buhvald, vrača z zlatim priznanjem in nazivom najboljše flavtistke tekmovanja v svoji starostni kategoriji.

Naj omenimo, da se na državno tekmovanje uvrstijo in med seboj pomerijo le najboljši glasbeniki in glasbenice, ki so si pred tem vstopnico za to tekmovanje priigrali na predtekmovanjih. Zato je konkurenca res močna. Zaključni koncert izbranih prvonagrajencev bo 22. marca v Ljubljani.

Sicer pa se Klara že pripravlja tudi na mednarodno tekmovanje, ki bo aprila v Varaždinu.

Iskrene čestitke!

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.