Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 15. 4. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 989 klicev občanov. 251 klicev je bilo interventnih, 12 nujnih.

74 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 1112 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so obravnavali 2 prometni nesreči  s hudimi poškodbami, 12  z lažjimi poškodbami in 28 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola so pridržali, enemu, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v petek popoldne obravnavali v Varpolju, kjer je voznik cross motorja z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na hitrostno oviro, izgubil ravnotežje in padel. Motorist se je pri padcu hudo poškodoval.

Drugo prometno nesrečo so v soboto dopoldne obravnavali v Globočah, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v kolesarja. Le ta se je v trčenju hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali  v 15. primerih.

Kriminaliteta

V Kompolah so v petek obravnavali tatvino. Moški s kirurško masko na obrazu je prišel do stanovanjske hiše. Lastnici se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo pod pretvezo, da mora preveriti napako, zvabil iz hiše. Ko sta bila zunaj je v hišo vstopil drugi moški in ukradel zaklenjen trezor. V trezorju so bili večinoma dokumenti. Občane znova opozarjajo, naj ne nasedajo neznancem, ki do njihovih domov prihajajo pod raznimi pretvezami.

V soboto so bili obveščeni o tatvini skuterja, znamke SYM ORBIT. Storilec je skuter ukradel izpred stanovanjskega bloka na Ulici XIV. divizije v Celju.

Na celjski tržnici so v soboto obravnavali tatvino denarnice. Neznani storilec je denarnico ukradel s stojnice, kjer je občanka prodajala zelenjavo. V denarnici je imela gotovino, bančne kartice in dokumente.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v dve osebni vozili v Kačjem dolu. Iz enega vozila je storilec ukradel gotovino. Obema lastnikoma je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Štorah je neznani storilec iz odklenjene garaže ukradel motorno žago.

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino okoli 600 litrov goriva. Storilec je gorivo ukradel iz rezervoarjev dveh tovornih vozil.

Na avtocestnem počivališču Lopata so danes ponoči obravnavali še vlom v osebno vozilo. Medtem, ko je voznik v vozilu počival, je neznanec na vozilu razbil steklo in ukradel moško torbico z dokumenti in denarjem ter pobegnil.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 989 klicev občanov. 251 klicev je bilo interventnih, 12 nujnih.