Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 1. 4. do 7. 4. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V sredo popoldan so policisti v Šmartnem pri Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo, zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, zoper povzročitelja, ki smo ga izsledili, sledi prekrškovni postopek.

V petek popoldan so policisti v Mislinji obravnavali manjšo prometno nesrečo pri kateri je bilo obema udeležencema izdano obvestilo o odstopu.

V soboto popoldan so policisti v Pamečah obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelj je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče, ne da bi o tem obvestil drugega udeleženca. Zoper voznika povzročitelja, kateri je znan, sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo popoldan so policisti v Mislinji obravnavali manjšo prometno nesrečo, v kateri sta se udeleženca že pred prihodom policistov sama dogovorila o krivdi. Izdano jima je bilo obvestilo o odstopu.

V nedeljo popoldan so policisti odšli v bolnico Slovenj Gradec, kjer je iskal zdravniško pomoč kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa padel na območju Lovrenca na Pohorju zaradi izgube ravnotežja. Zadobil je lahke telesne poškodbe, dogodek pa bodo v nadaljevanju reševali policisti iz območja PP Ruše.

JAVNI RED IN MIR: 

V torek zvečer so bili policisti obveščeni, da se na Partizanski poti v Slovenj Gradcu zadržuje neznan mlajši moški, kateri daje videz ilegalnega migranta. Policisti so moškega izsledili in ugotovili, da gre za državljana Indije, kateri je legalno v Sloveniji in je zaposlen pri prevoznem podjetju. 

Policisti so v četrtek občanu iz Slovenj Gradca zasegli posušeno rastlinsko snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Prav tako so policisti v petek popoldan v Mislinjski Dobravi občanu zasegli posušeno rastlinsko snov – sum prepovedane droge konoplje. Zoper oba kršitelja po opravljeni analizi snovi sledi prekškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V torek zjutraj je občan iz Mislinje obvestil PP Slovenj Gradec, da mu je neznani storilec del ograje prebarval z belo barvo in mu s tem povzročil materialno škodo. Policisti bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V sredo so policisti v Šmartnem pri Slovenj Gradcu obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer je neznanec preko noči poškodoval zaklep na podboju vrat. O zadevi bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so policisti obravnavali kaznivo dejanje odvzem mladoletne osebe in sicer eden izmed staršev ni omogočil stika njunemu skupnemu mladoletnemu otroku, drugemu staršu. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V četrtek je občanka iz Slovenj Gradca sporočila, da je izgubila denarnico v kateri je imela bančno kartico. V nadaljevanju je neznani najditelj z najdeno bančno kartico opravil več nakupov na območju Velenja. Za storilcem še poizvedujemo.

V četrtek so policisti v Turiški vasi obravnavali tatvino kolesa in sicer je neznani storilec odtujil gorsko kolo Nakamura, črne barve z fluorescenčnimi črtami. Za storilcem še poizvedujejo.

V soboto so policisti obravnavali kaznivo dejanje goljufije z kripto valutami in sicer je neznani storilec z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin v zmoto spravil občana iz območja Mislinje, da mu je ta omogočil dostop do svojega računalnika in ga kasneje oškodoval za večjo vsoto denarja. Policisti zoper neznanega storilca zbirajo obvestila.

V nedeljo zvečer so bili policisti obveščeni iz bolnice Slovenj Gradec, da se je pri njih zglasil moški, kateri je zadobil telesne poškodbe po tretji osebi. Policisti so ugotovili, da ja moškega telesno poškodoval drug moški, zoper katerega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V torek zjutraj se je v Slovenj Gradcu pripetila delovna nesreča in sicer je delavec padel s tovornega vozila in se pri tem telesno poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in pri tem izključili tujo krivdo. O dogodku bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V sredo zjutraj so na območju Graške Gore obravnavali samomor z obešanjem. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zbrana obvestila, o dogodku bodo s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

V četrtek popoldan so bili policisti obveščeni o padcu voznika kros motorja na območju kros proge v Mislinjski Dobravi. Ugotovili so, da je voznik v ovinku proge izgubil oblast nad motorjem in padel. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval.

V petek popoldan je občanka iz Mislinje prijavila najdbo mobilnega telefona v okolici Osnovne šole Mislinja. V nadaljevanju se je lastnica izgubljenega telefona javila, nakar ji je bil le-ta vrnjen.

ZA KONEC:

Najpogostejši vzroki za prometne nesreče v katerih so udeleženi kolesarji, so neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran oz. smer vožnje. Zato tudi kolesarje, pozivajo naj prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo pravila glede smeri vožnje.

Vedno naj uporabljajo le površino, ki je namenjena kolesarjem. Kolesarske poti so namreč veliko bolj varne. Če ni kolesarske steze ali pasu, naj vozijo čim bližje desnemu robu vozišča v smeri vožnje.

Pozorni naj bodo na prometno signalizacijo. Opazujejo naj promet in predvidevajo ravnanje drugih udeležencev. Pred spremembo smeri vožnje naj večkrat pogledajo, kaj se dogaja za njimi, ter pravočasno in odločno nakažejo svoj namen.

Poskrbijo naj, da bo njihovo kolo redno vzdrževano in tehnično brezhibno. Voznik in potnik na kolesu morata imeti do dopolnjenega 18. leta starosti med vožnjo ustrezno pripeto kolesarsko čelado, ki jo priporočamo tudi odraslim kolesarjem. Odsvetujejo pa vožnjo pod vplivom alkohola!

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?