Search
Close this search box.

1000 gibov za več zdravja

V Dravogradu se udeleženci Šole zdravja že 4 leta vsako jutro ob 8-ih sestanejo na igrišču na Robindvoru, kjer dan začnejo z jutranjo telovadbo. Po štirih letih pa so se odločili projekt razširiti še na ostale krajevne skupnosti in hkrati povezati že obstoječe skupine.

Ob tej priložnosti in ob bližajočem se svetovnem dnevu zdravja je udeleženke in udeležence obiskala predsednica društva Šola zdravja Zdenka Katkič in se jim pridružila pri telovadbi. Tokrat je jutranja telovadba potekala pred Športnim centrom Dravograd, Zdenka Katkič pa je prikazala pravilno izvajanje vsake posamezne vaje. Vadba, ki so jo poimenovali “1000 gibov”, je razvil zdravnik Nikolay Grishin in je v pri vrsti prilagojena starejšim, zato ne zahteva predhodne kondicije in je primerna za vsakogar. Potrebno je imeti le udobna oblačila in voljo do gibanja.

Projekt Društva Šola zdravja deluje že od februarja 2007, ko je nastala prva skupina v Piranu. Idejni vodja in ustanovitelj projekta je dr. Nikolay Grishin. Trenutno deluje okrog 150 skupin, registriranih članov pa je več kot 3500. Njihov prepoznavni znak je oranžna barva in jutranja telovadba na prostem v vseh letnih časih pod vodstvom usposobljenih prostovoljcev. Namen Šole zdravja je posameznikom podati osnovne napotke, kako dosegati čim boljše in zdravo življenje, zato organizirajo poučna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z različnih področij.

Društvo Šola zdravja si prizadeva jutranje razgibavanje pripeljati v vsak kraj po Sloveniji. Na Koroškem trenutno delujejo v Dravogradu, Slovenj Gradcu in Mežici.

 

Dogodki