zakon

V veljavi zakon, ki spreminja odmero najnižjega nadomestila za bolniško odsotnost. Začela veljati tudi sprememba zakona o varstvu pred požarom

Z današnjim dnem je začel veljati spremenjeni zakon o zdravstvenem varstvu in zavarovanju, ki prinaša spremembe pri odmeri najnižjega nadomestila za bolniško odsotnost, in sicer v višini 60 odstotkov minimalne, in ne več zajamčene plače. V zakonodaji se s tem ukinja ta institut, ki se je pred spremembo zakona uporabljal le še v tem zakonu.

Preberi »

Ustavno sodišče še ni končalo obravnave zahteve za začasno zadržanje izvajanja dela zakona o organiziranosti in delu v policiji

Ustavno sodišče še ni končalo obravnave zahteve Sindikata policistov Slovenije za začasno zadržanje izvajanja treh členov zakona o organiziranosti in delu v policiji, so za STA pojasnili na sodišču. Po poročanju medijev naj bi sicer ustavni sodniki ugodili zahtevi sindikata, odločitev pa naj bi bila razvidna na spletni strani sodišča.

Preberi »

Ureditev podaljšanja ukrepa prepovedi približevanja v neskladju z ustavo. Državni zbor mora ugotovljeno neskladnost odpraviti v enem letu

Ustavno sodišče je sklenilo, da je del zakona o nalogah in pooblastilih policije v neskladju z ustavo. Gre za člen, ki govori o podaljšanju ukrepa prepovedi približevanja. Državni zbor mora ugotovljeno neskladnost odpraviti v enem letu, do takrat pa veljal način izvajanja, kot ga je določilo ustavno sodišče.

Preberi »

V OZS razočarani nad interventnim zakonom za turizem

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so razočarani nad interventnim zakonom o ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19, ki ga je v sredo potrdil DZ. Kot pojasnjujejo, ne naslavlja problemov celotnega gospodarstva in ne vključuje vseh njihovih pripomb in predlogov.

Preberi »

Novemu interventnemu zakonu za pomoč ob epidemiji se obeta podpora

DZ bo jutri predvidoma potrdil nov interventni zakon za pomoč gospodarstvu ob epidemiji covida-19. Podporo mu v današnji razpravi napovedujejo poslanci koalicije, DeSUS in SNS, nasprotovali mu ne bodo niti v večjem delu opozicije, vendar opozarjajo, da so ukrepi, tokrat namenjeni predvsem najbolj prizadetim panogam, prepozni in nezadostni.

Preberi »

Počivalšek: Novi interventni zakon za najbolj prizadete

Odbor DZ za gospodarstvo danes obravnava predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19, ki ga je vlada po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pripravila z namenom pomagati najbolj prizadetim panogam. Vrednost ukrepov je sicer nižja od prvotnih načrtov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.