Search
Close this search box.

vstop v državo

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Pravkar se je končala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede Covida-19, na kateri sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Preberi »

OZS: Dolge čakalne dobe pri prehajanju meje bodo povzročile gospodarsko škodo, motnje v oskrbi in velik humanitarni problem

V sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) vlado pozivajo k vnovični preučitvi izjem glede vstopa v državo, ki bodo začele veljati v četrtek. Kot so zapisali v pismu predsedniku vladi Janezu Janši in zdravstvenemu ministru Janezu Poklukarju, bodo dolge čakalne vrste povzročile ogromno gospodarsko škodo.

Preberi »

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Za osebe, ki prihajajo z območja na rdečem ali temno rdečem seznamu, od sobote ne bo več obvezna karantena, če predložijo dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali preboleli bolezni, je danes sklenila vlada. Spremembe so tudi pri osebah, ki vstopajo v Slovenijo z območij na oranžnem seznamu.

Preberi »

Vlada spet nekoliko spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo. Spremenjen tudi seznam držav, ki določa pogoje za prestop meje

Vlada je danes znova nekoliko spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zamejevanja pandemije covida-19 in omogočila vstop brez obvezne karantene tudi tistim osebam, ki so bile cepljene proti covidu-19 z dvema odmerkoma različnih proizvajalcev cepiv. Nekoliko je spremenjen tudi seznam držav, ki določa pogoje za prestop meje.

Preberi »

Vlada sprejela spremembe odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo in potrdila besedilo novele za uresničitev ustavne odločbe glede zakona o nalezljivih boleznih

Vlada je na dopisni seji določila besedilo predloga novele zakona o nalezljivih boleznih, s katero želi uresničiti odločbo ustavnega sodišča, ki je nekatere dele zakona, povezane z ukrepi ob epidemiji, razglasilo za neustavne. Sprejela je tudi spremembe odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve covida-19.

Preberi »

Od danes v Slovenijo olajšan vstop s hrvaškega Jadrana

Hrvaški Jadran, Švica, Vatikan, avstrijska dežela Tirolska, Ciper, Češka, Luksemburg, Nemčija, Poljska, Slovaška, BiH, Srbija in Črna gora od danes niso več na rdečem seznamu z visokim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. To pomeni, da je vstop v Slovenijo možen brez napotitve v karanteno.

Preberi »

Dogodki