Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Pravkar se je končala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede Covida-19, na kateri sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Vlada je na današnji seji sprejela spremembe odloka, ki določa pogoje vstopa v državo, in sicer sta bili sprejeti dve ključni spremembi. Starost otroka, ki lahko vstopi v Slovenijo brez pogoja PCT v spremstvu ožjega družinskega člana se iz 15 let znižuje na 12 let.

Hitri test za samotestiranje ne bo več veljal kot dokazilo za vstop v Slovenijo. Spremembe bodo v veljavo stopile v ponedeljek, 15. novembra, je uvodoma pojasnila vladna govorka Maja Bratuša.

Vlada je obravnavala tudi nekatere spremembe odloka, ki govori o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s Covidom-19. Sprememb odloka vlada sicer še ni sprejela, so se pa ministri dogovorili o nekaterih spremembah, ki bodo potrjene na dopisni seji, je še dodala. Za kakšne spremembe gre, bo znano danes zvečer ali jutri.

Več informacij glede samotestiranja učencev najdete TUKAJ.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije