Search
Close this search box.

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Pravkar se je končala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede Covida-19, na kateri sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Vlada je na današnji seji sprejela spremembe odloka, ki določa pogoje vstopa v državo, in sicer sta bili sprejeti dve ključni spremembi. Starost otroka, ki lahko vstopi v Slovenijo brez pogoja PCT v spremstvu ožjega družinskega člana se iz 15 let znižuje na 12 let.

Hitri test za samotestiranje ne bo več veljal kot dokazilo za vstop v Slovenijo. Spremembe bodo v veljavo stopile v ponedeljek, 15. novembra, je uvodoma pojasnila vladna govorka Maja Bratuša.

Vlada je obravnavala tudi nekatere spremembe odloka, ki govori o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s Covidom-19. Sprememb odloka vlada sicer še ni sprejela, so se pa ministri dogovorili o nekaterih spremembah, ki bodo potrjene na dopisni seji, je še dodala. Za kakšne spremembe gre, bo znano danes zvečer ali jutri.

Več informacij glede samotestiranja učencev najdete TUKAJ.

Dogodki