Vlada spet nekoliko spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo. Spremenjen tudi seznam držav, ki določa pogoje za prestop meje

Vlada je danes znova nekoliko spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zamejevanja pandemije covida-19 in omogočila vstop brez obvezne karantene tudi tistim osebam, ki so bile cepljene proti covidu-19 z dvema odmerkoma različnih proizvajalcev cepiv. Nekoliko je spremenjen tudi seznam držav, ki določa pogoje za prestop meje.
mejni prehod vič

Na zeleni seznam držav sta izmed članic EU oz. schengenskega območja po novem dodani Islandija in Madžarska, določena sprememba je pri Nemčiji. Izmed tretjih držav pa so se na zeleni seznam uvrstile nekatere administrativne enote Kitajske, Libanon in ZDA.

Na oranžnem seznamu držav so spremembe pri Italiji in Nemčiji, pri tretjih državah pa ni sprememb. Sprememb tudi ni na rdečem seznamu članic EU oz. schengenskega območja. Z rdečega seznama tretjih držav sta brisani Jordanija, Sveta Lucija, dodane pa Sveti Krištof in Nevis, Uganda in Zelenortski otoki. Oman pa se je iz rdečega preselil med temnordeče države.

Ostale določbe odloka ostajajo nespremenjene. Spremembe odloka bodo začele veljati v soboto, veljale pa bodo do vključno 4. julija, torej do naslednje nedelje, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.