Search
Close this search box.

upokojenec

Pokojnine bodo višje še za 0,6 odstotka

Pokojnine, ki bodo nakazane konec februarja, bodo še za 0,6 odstotka višje, je danes odločil svet pokojninskega zavoda. Redna februarska uskladitev glede na rast plač in povprečno letno inflacijo lani sicer od 1. januarja znaša 8,8 odstotka, a ker je bila delna redna uskladitev v višini 8,2 odstotka že januarja, bo ta mesec izplačana le razlika.

Preberi »

Brez pomoči države bodo morali domovi zvišati oskrbnine 

Domovi bodo morali zaradi podražitev v primeru, da ne bo pomoči države, izvesti izredne uskladitve oskrbnin, je za STA posvarila skupnost socialnih zavodov. V nekaterih domovih so za STA dejali, da se za konkretno zvišanje še niso odločili, da pa so se stroški dela, materiala in storitev občutno povečali. Ministrstvo za delo jim je že prisluhnilo.

Preberi »

Skupaj z junijskimi pokojninami bo nakazan tudi letni dodatek

Upokojenci bodo danes poleg pokojnine za junij prejeli letni dodatek. Zanje ima podoben pomen, kot ga ima regres za zaposlene. Izplačan bo v petih različnih višinah v razponu od 140 do 450 evrov. Najvišji znesek bo nakazan tistim s pokojninami do 570 evrov, najnižji pa tistim s pokojninami nad 970 evrov.

Preberi »

Na računih upokojencev bodo višje pokojnine

Februarske pokojnine, ki bodo izplačane danes, bodo zaradi nedavne redne uskladitve 4,4 odstotka višje. Izplačan pa bo tudi poračun od 1. januarja. Pokojninski zavod bo za tokratno uskladitev na letni ravni skupno nakazal 268 milijonov evrov.

Preberi »