Search
Close this search box.

V Radljah ob Dravi na voljo nova najemniška stanovanja za upokojence in druge starejše

Objavljen je razpis za najem 21 novih stanovanj v Radljah ob Dravi, ki so namenjena upokojencem in drugim starejšim.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. je objavil razpis za najem 21 novih najemnih stanovanj (13 oskrbovanih in 8 namenskih) za upokojence in druge starejše, in sicer na lokaciji Prisoja 8, Radlje ob Dravi.

V objektu je 8 namenskih najemnih stanovanj v 2. nadstropju in 13 oskrbovanih najemnih stanovanj v 3. in 4. nadstropju. Objekt in stanovanja so arhitektonsko in arhitekturno prilagojeni za bivanje starejših (dvigalo, prilagojena kopalnica in ostala oprema). Stanovanja so velikosti od 41 do 76 m2. Najemnina znaša od 267 do 523 EUR in je odvisna od velikosti in tipa stanovanj.

Poleg najemnine bodo najemniki plačevali obratovalne in ostale stroške. Stanovanja imajo opremljeno kopalnico (prilagojena za starejše, z držali), shrambo, parkirno mesto, večina tudi ložo ali teraso. Oskrbovana stanovanja imajo tudi opremljeno kuhinjo (leseni del, električna kuhalna plošča, obtočna napa z oglenim filtrom). V 4. nadstropju je skupni prostor za druženje stanovalcev s teraso, čajno kuhinjo in pralnico (s pralnim in sušilnim strojem).

Oskrbovana stanovanja so namenjena osebam, starim 65 let ali več, pogoj za namenska stanovanja je status upokojenca ali druga starejša oseba, praviloma nad 65 let. Prosilci morajo izkazovati primerno zdravstveno stanje – sposobnost samostojnega bivanja in sposobnost plačevanja stroškov, ki so povezani s stanovanjem. Najemna pogodba se bo sklenila za nedoločen čas. Stanovanja bodo vseljiva predvidoma v aprilu 2022. Rok za prijavo je 19. 3. 2022.

Dodatne informacije, tlorisi, najemnine in dokumenti za prijavo so na ogled TUKAJ.

Dogodki

Objavljen je razpis za najem 21 novih stanovanj v Radljah ob Dravi, ki so namenjena upokojencem in drugim starejšim.