V domu upokojencev obravnavali poskus umora. 64-letni stanovalec z nožem hudo poškodoval 71-letnega sostanovalca

V poplavi lepih želja, o mirnem in zadovoljnem začetku novega leta, sta dogajanje na območju PU Celje zaznamovala poskus uboja in poskus umora.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 718 klicev občanov. 150 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 55 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

O poskusu uboja v Celju smo včeraj že poročali TUKAJ. Osumljenega moškega še vedno iščejo.

Danes ponoči so v enem od domov upokojencev na območju Policijske uprave Celje obravnavali poskus umora. 64-letni stanovalec je z nožem poškodoval 71-letnega sostanovalca.

Storilca so na kraju prijeli in mu odredili pridržanje. 71-letni oškodovanec je hudo poškodovan, po prvih podatkih ni v smrtni nevarnosti. V omenjenem primeru policist zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poskus umora.

V zadnjih treh dneh so na območju PU Celje obravnavali tudi tri sume storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Osumljene bodo kazensko ovadili, izrekli so jim tudi ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja. V lanskem letu so na območju PU Celje ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja, izrekli 260. nasilnežem.

“Vsako nasilje je nedopustno. Tudi v prihodnje bomo na območju naše policijske uprave storili vse za zaščito žrtev nasilja, proti storilcem pa bomo dosledno in takoj ukrepali,” dodajajo na PU Celje.

Vir: PU Celje