uboj

Slovenec na avtocesti pri Zagrebu po sporu namerno trčil v druga dva Slovenca

Na hrvaški avtocesti A4 pri Zagrebu je v petek pozno popoldan prišlo do poskusa uboja, potem ko je 39-letni slovenski državljan z avtomobilom namerno trčil v dva Slovenca, stara 35 in 42 let, je danes sporočila zagrebška policijska uprava. Mlajši je pri tem utrpel hujše poškodbe. Po navedbah policije je incident sprožil predhodni verbalni konflikt.

Preberi »

V Srbiji 14-letnik s puško ubil svojega 12-letnega brata

Srbska policija je v četrtek zaradi suma uboja 12-letnega fanta iz vasi pri Mladenovcu pridržala njegovega 14-letnega brata in 56-letno babico, poročajo srbski mediji. Najstnik naj bi brata ustrelil z babičino lovsko puško, zato bodo proti njej vložili kazensko ovadbo.

Preberi »

Ob priznanju krivde Robertu Pevcu 20 let zapora za umor žene in nasilje v družini

Potem ko je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu danes 38-letnemu Robertu Pevcu izreklo enotno kazen 20 let zapora za umor žene maja letos, ki ga je storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, in za večmesečno nasilje v družini. Pevec je danes pred sodiščem dejal, da dejanje iskreno obžaluje.

Preberi »

Podrobnosti uboja na Goričkem: Za varstvo otrok poskrbel pristojni CSD

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota na območju Policijske postaje Gornji Petrovci preiskujejo sum uboja, ki se je zgodil v soboto proti večeru. Po dosedanjih informacijah naj bi moški vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. Osumljenemu so odvzeli prostost in ga pridržali, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Preberi »

V Mariboru 31-letnica osumljena uboja 36-letnega moškega

Mariborski kriminalisti obravnavajo sum kaznivega dejanja uboja, ki naj bi se zgodil v nedeljo pozno zvečer na Studencih v Mariboru. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so odvzeli prostost 31-letni ženski, ki naj bi se znesla nad 36-letnim moškim.

Preberi »

Prihodnji teden na sodiščih: Proti koncu sojenji za umor v Kamniku in za poskus uboja v Mežici

Prihodnji teden se bo na sodiščih med drugim nadaljevalo sojenje obtoženim umora 77-letnika iz okolice Grosupljega marca lani. H koncu se bližata sojenje za umor v Kamniku januarja lani ter za lanski poskus uboja v Mežici. Nadaljevala se bo tudi obravnava v sojenju ljubljanskemu županu Jankoviću in soobtoženih v eni od zadev, povezanih s Stožicami.

Preberi »

Sinoči v Mežici poskus uboja

Policija je bila v soboto okoli 19.30 obveščena o poskusu uboja v Mežici. Po doslej zbranih podatkih naj bi 47-letna občanka v stanovanju zabodla 46-letnega zunajzakonskega partnerja in ga poškodovala, so danes sporočili iz Policijske uprave Celje.

Preberi »