Search
Close this search box.

Podrobnosti uboja na Goričkem: Za varstvo otrok poskrbel pristojni CSD

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota na območju Policijske postaje Gornji Petrovci preiskujejo sum uboja, ki se je zgodil v soboto proti večeru. Po dosedanjih informacijah naj bi moški vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. Osumljenemu so odvzeli prostost in ga pridržali, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Policiste so o tem, da je na območju Policijske postaje Gornji Petrovci oseba umrla nasilne smrti, obvestili v soboto malo po 18. uri. O tem so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, ki sta prišla na kraj dogodka.

Stekli so ogled kraja kaznivega dejanja in intenzivno zbiranje obvestil. Po prvem opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja, so navedli.

Po pisanju Vestnika je 46-letni moški v Peskovcih ubil 35-letno zunajzakonsko partnerko. Pred zločinom sta se po njihovih podatkih zapletla v prepir, nato pa je moški ubil partnerko, s katero ima dva otroka.

Kot so navedli v policijski upravi, sta policista ob prihodu na kraj našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Preiskovalni sodnik je opravil ogled kraja kaznivega dejanja in odredil sodno obdukcijo, zoper osumljenega pa strokovni pregled v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Za zaščito mladoletnih otrok žrtve in osumljenega so policisti obvestili Center za socialno delo Murska Sobota, ki je poskrbel za njuno varstvo.

Intenzivna kriminalistična preiskava se nadaljuje s ciljem, da bodo osumljenega zaradi obstoja pripornih razlogov v ponedeljek privedli s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku, so že zapisali v Policijski upravi Murska Sobota.

Dogodki