starejši

Na Ravnah že kmalu tudi Center starejših KO–RA (VIDEO in FOTO)

V Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem je v mesecu decembru potekala novinarska konferenca, kjer so predstavili načrtovan center skupnostnih storitev KO-RA oz. dom za oskrbo starejših v regiji. Na lokaciji dvorca Javornik bodo na Ravnah na Koroškem zgradili moderno medgeneracijsko središče.

Preberi »

Vlada sprejela predlog zakona o dolgotrajni oskrbi

Vlada je danes sprejela predlog zakona o dolgotrajni oskrbi. Predlog, ki so ga pripravili na ministrstvu za zdravje, vlada pa ga je začela obravnavati minuli teden, predvideva, da bo vlada do konca junija 2024 obravnavala osnutek zakona o zavarovanju za dolgotrajno oskrbo, je po seji vlade pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar.

Preberi »

Slovenci in Slovenke dosegamo vse bolj častitljivo starost

Slovenci in Slovenke dosegamo vse bolj častitljivo starost. Tako naj bi pri nas živelo okoli 300 ljudi, starih sto ali več let. Pričakovana življenjska doba se zadnjih 30 let daljša; povprečen Slovenec bo dočakal okoli 80 let. Med najstarejšimi je tržaški pisatelj Boris Pahor, ki je za STA razkril nekaj skrivnosti dolgega življenja.

Preberi »

Število okuženih v domovih za starejše od začetka aprila naraslo

Število okuženih z novim koronavirusom v domovih za starejše je od začetka aprila naraslo. Trenutno je največ okuženih v domovih starejših v Trbovljah, Domžalah in v domu Fužine. V drugih regijah okužb ni, je na novinarski konferenci povedal državni sekretar na ministrstvu za delo Cveto Uršič.

Preberi »

V Mislinji urejajo prostorske pogoje za načrtovani dom starejših

V Mislinji si že dlje časa prizadevajo za izgradnjo doma za starejše in kot kaže, bi ga lahko dobili do konca leta 2022. Avstrijsko podjetje SeneCura, ki v Sloveniji že ima in gradi še več domov za starejše, je pridobilo koncesijo tudi za dom v Mislinji s 150 posteljami. Občina trenutno za to naložbo ureja prostorske pogoje.

Preberi »

V domovih za starejše postopna normalizacija življenja

Epidemiološka situacija se v domovih za starejše umirja. Domove spodbujajo k postopni normalizaciji življenja, a se obenem pripravljajo na morebiten tretji val, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Pozornost namenjajo predvsem duševnemu zdravju stanovalcev in prostorskim stikam. Zaključili so razpis za podelitev koncesij domovom.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.