Search
Close this search box.

Marca tudi v Črni na Koroškem brezplačno digitalno izobraževanje starejših

Zavarovalnica Generali bo marca nadaljevala brezplačne računalniške urice za starejše, namenjene njihovi večji digitalni samostojnosti. Tokrat bodo delavnice, ki jih sicer namenoma izvajajo izven večjih mestnih središč in jih načrtujejo tudi drugod po državi, izvajali v Poljčanah, Črni na Koroškem in Trbovljah.

Črna na Koroškem, Poljčane in Trbovlje so nove tri občine, v katerih bo zavarovalnica Generali marca 2024 nadaljevala s projektom »DIGITALNO SAMOSTOJNI«, s katerim želi opolnomočiti starejše občane s ključnimi digitalnimi veščinami, potrebnimi za vsakdanje življenje. V okviru poslanstva vseživljenjskega partnerstva ter zaveze trajnosti Generali tako že drugo leto zapored omogoča brezplačne računalniške urice za starejše, ki živijo izven velikih središč.

Generali se pri izvajanju projekta povezuje z manjšimi občinami, ki se uvrščajo med slovenske občine z najvišjim deležem starejšega prebivalstva. Štiridnevne osnovne in nadaljevalne tečaje za skupine po deset udeležencev, ki omogočajo individualno pomoč pri učenju, bodo tudi v novih treh občinah izvedli v sodelovanju z družbo ISA ZNANJE, specializirano za usposabljanje starejših za uporabo novih tehnologij.

Starejši se tudi pri enostavnih vsakdanjih opravilih vse pogosteje srečujejo z nujno uporabo pametnih naprav, a jim za samostojno in suvereno uporabo računalnika ali pametnega telefona primanjkuje ustreznih digitalnih veščin. Vtisi udeležencev s prvih delavnic so izjemno pozitivni. Udeleženci pa poudarjajo, da so z novimi znanji predvsem postali veliko bolj samozavestni in vešči pri uporabi računalnikov ter pametnih telefonov. Prav to je tudi cilj zavarovalnice Generali, ki se kot vseživljenjski partner zavzema za vključenost in podporo ljudem v vseh življenjskih obdobjih. Pobuda Digitalno opismenjevanje starejših je del dolgoročnega projekta »DIGITALNO SAMOSTOJNI«, ki so ga v zavarovalnici Generali oblikovali in zagnali za povečanje računalniške pismenosti starejših občanov, ki živijo izven velikih središč. Razvili so koncept izobraževanj v obliki brezplačnih računalniških uric, ki jih organizirajo za starejše občane iz manjših krajev, ki imajo manj možnosti za pridobivanje digitalnih znanj.

»V Generaliju želimo tudi starejšim občanom zagotoviti digitalno pismenost, ki je danes nepogrešljiva, saj pomanjkanje digitalnih veščin omejuje dostop do osnovnih storitev. S tem projektom predajamo starejšim občanom znanje o tem, kako učinkovito uporabljati svetovni splet, se naročiti na zdravniški pregled, preveriti urnik javnega prevoza, vzpostaviti video klic s sorodnikom, plačati račun in nenazadnje varno uporabljati spletne storitve. Skratka, želimo jim omogočiti pridobitev ključnih digitalnih veščin, ki jim bodo olajšale uporabo računalnika in pametnega telefona v vsakdanjem življenju. Pohvale zadovoljnih udeležencev na dosedanjih delavnicah nam potrjujejo, da smo na pravi poti,« je izpostavila Svetlana Almaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi.

Generali izvaja delavnice v sodelovanju z družbo ISA ZANJE, ki je specializirana za usposabljanje starejših za uporabo novih tehnologij. Projekt celoletne računalniške šole SENIOR 60+ izvajajo od leta 2001, od leta 2008 pa usposabljanja za uporabo sodobnih tehnologij za starejše prebivalce, ki se jih je udeležilo prek 20.000 udeležencev. Pri izvedbi tečajev in svetovanju starejšim sodelujejo tudi zastopniki iz zavarovalnice Generali. 


Brezplačne računalniške urice v Črni na Koroškem

Starejšim občanom bo v novih treh občinah, v Poljčanah, Črni na Koroškem in Trbovljah, na voljo tako osnovni kot tudi nadaljevalni računalniški tečaj, ki bo skupaj obsegal 15 pedagoških ur, razporejenih v štiri zaporedne dni. Na vsak tečaj se je potrebno prijaviti prek brezplačne telefonske številke 068 680 646. Število sodelujočih je omejeno na največ 10 udeležencev na posamezni tečaj.

V občini Črna na Koroškem bodo računalniške urice potekale od 12. do 15. marca 2024, v prostorih Kulturnega doma Črna na Koroškem, Center 153.

Zavarovalnica Generali bo nadaljevala z novo serijo brezplačnih računalniških uric tudi v drugih slovenskih krajih. Za aktualne informacije sledite novostim – TUKAJ.

Vir: Občina Črna na Koroškem

Dogodki

Zavarovalnica Generali bo marca nadaljevala brezplačne računalniške urice za starejše, namenjene njihovi večji digitalni samostojnosti. Tokrat bodo delavnice, ki jih sicer namenoma izvajajo izven večjih mestnih središč in jih načrtujejo tudi drugod po državi, izvajali v Poljčanah, Črni na Koroškem in Trbovljah.