sredstva

Izbranih 17 prejemnikov 93 milijonov evrov namenskih sredstev iz pobude React-EU za oskrbo starejših. Med njimi tudi Koroški dom starostnikov

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes objavilo seznam prejemnikov sredstev v okviru razpisa za vlaganje v razvoj oz. dvig ravni infrastrukture za oskrbo starejših iz pobude React-EU. Uspešnih je bilo 17 domov za starejše in upokojence iz 10 slovenskih regij, ki bodo prejeli 93 milijonov evrov namenskih sredstev.

Preberi »

Za čebelarje razpisanih 216.000 evrov nepovratnih sredstev

Za čebelarje sta na voljo razpisa, katerih skupna višina nepovratnih sredstev znaša do 216.000 evrov. Gre za razpisa za oddajo vlog pri ukrepu tehnična pomoč čebelarjem in ukrepu racionalizacija sezonske selitve panjev, so danes sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Preberi »

NIJZ s šestmilijonskim projektom v obvladovanje širjenja koronavirusa

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila evropsko financiranje ukrepov za obvladovanje širitve covida-19 s poudarkom na ranljivih skupinah. Sredstva bo v celoti prispeval Evropski socialni sklad, višina sredstev pa znaša šest milijonov evrov, od tega za vzhodno kohezijsko regijo 3,4 milijona evrov. Projekt bo izvajal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Preberi »

Letalska obramba pred točo tudi na Koroškem

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je konec junija podpisalo pogodbo z izvajalcem za izvajanje letošnjih aktivnosti na območju SV Slovenije, potrebnih za izvajanje posipanja točonosnih oblakov s srebrovim jodidom z letalsko obrambo pred točo.

Preberi »