Search
Close this search box.

socialna pomoč

Prejemnikov denarne socialne pomoči oktobra skoraj 49.500

Denarna socialna pomoč se po navedbi ministra za delo Luke Mesca izplača le eni osebi v družini, ob izpolnjevanju pogojev pa so do nje upravičeni vsi člani. V primeru štiričlanske družine se izplača le enemu članu, ki je prejemnik, upravičenci pa so ob izpolnjevanju pogojev vsi. Prejemnikov je bilo oktobra lani 49.485, upravičencev pa 75.313.

Preberi »

V uporabi spremembe pokojninskega zakona, višji tudi znesek socialne pomoči

Po pokojninski noveli, ki se je začela uporabljati danes, lahko oče v primeru, da se mati še ni upokojila, v dogovoru z njo uveljavlja dodatni odmerni odstotek zaradi skrbi za otroke. Novela tudi širi krog upravičencev do višje odmere pravic. Prav tako danes se začne uporabljati nova višina osnovnega zneska minimalnega dohodka, ki je 421,89 evra.

Preberi »

Otroški dodatek, državna štipendija in denarna socialna pomoč bodo višji 

Meje dohodkov za letne pravice iz javnih sredstev, tako za otroški dodatek, državno štipendijo, znižano plačilo vrtca ter subvencijo malice in kosila, se zvišujejo za 4,9 odstotka. Prav tako bodo višji otroški dodatek, državna štipendija in denarna socialna pomoč ter prag za upravičenost do denarne socialne pomoči, navaja ministrstvo za delo.

Preberi »