Search
Close this search box.

Minister Cigler Kralj: pokojnine in drugi transferji bodo izplačani nemoteno

Minister Cigler Kralj je v ponedeljkovi izjavi za medije predstavil svojo najožjo ekipo, podal nekaj ključnih informacij o aktualnem stanju ter predstavil ukrepe v pripravi za lažje obvladovanje koronavirusa. Posebej je poudaril, da bodo pokojnine in drugi transferji izplačani nemoteno.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravljajo nov interventni zakon, s katerim bi socialne pravice, ki se iztečejo v marcu, samodejno podaljšali do 30. aprila.

Minister je za postavljene prioritete dela v luči aktualnega stanja predstavil omejitev prenosa virusa med zaposlenimi in oskrbovanci v domovih za starejše, nadgradnjo Predloga Zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače in priprav​o​​ novega interventnega zakona za avtomatsko podaljšanje pravic iz javnih sredstev. Kot je dejal, ​si ministrstvo prizadeva zagotoviti vse za to, da ​bo ”delo v danih razmerah potekalo nemoteno naprej”.

Ministru bosta pri delu pomagala dva državna sekretarja, Mateja Ribič, do prevzema funkcije direktorica doma starejših občanov Trebnje, in Cveto Uršič, nazadnje generalni sekretar Slovenske karitas, z dolgoletnimi izkušnjami dela na ministrstvu, predvsem na direktoratu za invalide.  

V svoji izjavi se je minister zahvali vsem, ki na terenu skrbijo za najranljivejšo populacijo. Posebej je izpostavil oskrbovalno, negovalno in zdravstveno osebje v socialno varstvenih zavodih, ki ”v teh razmerah, ko ljudje čutijo stiske in jih je strah za zdravje in zdravje svojih bližnjih, ne opravljajo le službe, temveč poslanstv​o.” Posebno zahvalo je minister namenil tudi staršem, ki so prevzeli večje breme, vsem ki ​še naprej opravljajo naloge na delovnih mestih​ ter ‘‘delodajalcem, ki zagotavljajo primerne zaščitne ukrepe in pogoje za delo tistim, ki morajo opravljati svojo službo”.

Minister in ekipa​​ ​bodo vsem informacijam s terena in​ predlog​om​​ zavzeto prisluhnili”, je še dodal.

Vir: www.gov.si

Dogodki