služba

10 prijemov za lažje delo z zoprnim šefom

Ste že kdaj naleteli na osebo, ki ni primerna za položaj šefa, je obsedena sama s seboj, trdo dela samo, kadar jo drugi opazujejo, še hitreje si prilasti zasluge drugih, kadar so stvari opravljene dobro, oziroma jim naprti krivdo, kadar niso?

Preberi »

Veščine za uspešno razreševanje sporov na delovnem mestu

Prav vsak med nami se je na delovnem mestu že kdaj srečal s konfliktom. Do nesoglasij prihaja v različnih okoliščinah, končni rezultat pa so lahko prepiri med sodelavci. Seveda ni treba posebej poudarjati, da prav nesoglasja na delovnem mestu najbolj vplivajo na (ne)produktivnost zaposlenih. Kako torej nesoglasja obvladati oziroma jih preprečiti?

Preberi »

Mesto New York išče vodjo lovcev na podgane

Mesto New York, ki se po pandemiji covida-19 sooča z navalom podgan, ustanavlja položaj direktorja za zmanjšanje populacije glodavcev, kar pomeni predvsem podgan. Kandidati morajo imeti izkušnje z urbanističnim načrtovanjem, upravljanjem projektov in vladnimi dejavnostmi.

Preberi »

Uporabite vrzeli v življenjepisu sebi v prid

Vsakomur se lahko pripeti, da zaradi različnih razlogov določenih obdobjih svojega življenja ostane brez zaposlitve. V času epidemije koronavirusa pa so »luknje« v življenjepisu na račun čakanja na delo, dopusta ali odpuščanja, še toliko pogostejše. Če iščete zaposlitev, v vašem CV-ju pa so »luknje«, daljše od treh mesecev, se pripravite, da boste to čim bolje pojasnili že sproti v spremnem pismu ali pa kasneje na razgovoru. Same vrzeli niso bistvenega pomena za zaposlitev, je pa ključno, kako jih pojasnite. Da bi se lahko na tovrstna vprašanja kar najbolje pripravili, je spodaj nekaj nasvetov, kako nasloviti to temo.

Preberi »

5 načinov, da prepričate s telesno govorico

Veste, kako najbolje prepričati na razgovoru za službo, pa tudi na poslovnem srečanju, sestanku ali v vsakdanu? Ne, ne govorimo o tem, da ste spretni z besedami, temveč o govorici telesa. V tokratnem zapisu vam predstavljamo nekaj nasvetov in preprostih trikov, kako ustvariti nepozaben prvi vtis in tudi neverbalno obvladati situacijo.

Preberi »

Na kariernem sejmu bo nove kadre iskalo več kot 90 podjetij

Cankarjev dom v Ljubljani bo danes gostil Karierni sejem zaposlitvenega spletnega portala Moje delo. Nove zaposlene bo iskalo več kot 90 domačih in tujih podjetij, obiskovalce pa čakajo tudi predavanja in delavnice o poslovni komunikaciji, mreženju, vztrajnosti, samozavesti in kreativnosti.

Preberi »

Prosta delovna mesta na Koroškem

Prosta delovna mesta vas čakajo tudi na Koroškem. Na spletni strani Koroških Novic objavljamo dnevno sveža prosta delovna mesta. V spodnjem prispevku pa smo jih za vsa izbrali nekaj zaposlitvenih oglasov, ki vas bi morda še posebej zanimali.

Preberi »

Prosta delovna mesta na Koroškem

Prosta delovna mesta vas čakajo tudi na Koroškem. Na spletni strani Koroških Novic objavljamo dnevno sveža prosta delovna mesta. V spodnjem prispevku pa smo jih za vsa izbrali nekaj zaposlitvenih oglasov, ki vas bi morda še posebej zanimali.

Preberi »

Spraševati o načrtovanju družine na razgovoru za službo je diskriminacija

Zagovornik načela enakosti je ugotovil diskriminacijo kandidatke za ravnateljico srednje šole. V izbirnem postopku za novega ravnatelja so jo vprašali, ali načrtuje še kakšnega otroka. To je prepovedano na podlagi zakona o delovnih razmerjih, Zagovornik pa je ugotovil, da takšno vprašanje po zakonu o varstvu pred diskriminacijo predstavlja tudi diskriminacijo.

Preberi »

Pogodba o zaposlitvi: Kaj morate vedeti, preden jo podpišete?

Uspelo vam je! Po morju poslanih prošenj in čakanju na povabilo za razgovor je sedaj napočil trenutek, ko ste končno prejeli klic – izmed vseh kandidatov so izbrali vas in vaš bodoči delodajalec bi rad z vami sklenil pogodbo. Toda preden začnete z delom, morate podpisati še pogodbo o zaposlitvi. Če je vse potekalo gladko do te točke, je smiselno, da na hitro preverite še, kaj so ključne sestavine delovne pogodbe, kaj vse mora ta vsebovati in na kaj bodite pozorni.

Preberi »