Search
Close this search box.

skupina

Skupina za koordinacijo obnove po poplavah danes predvsem o težavah z muljem

Z onesnaženim muljem na območjih, ki so jih avgusta prizadele poplave, bo treba ravnati drugače, zato pristojni že preverjajo različne možnosti odlaganja, so sporočili po današnjem srečanju delovne skupine za koordinacijo obnove. Pozvali so k čim hitrejšemu posredovanju podatkov, na podlagi katerih bodo pristojni lahko oblikovali rešitve.

Preberi »

Po predlogu delovne skupine ministrstva po državi 20 satelitskih urgentnih centrov, brez Raven na Koroškem in Dravograda

Potem, ko je zaradi odpora lokalnih skupnosti reorganizacija mreže nujne medicinske pomoči (NMP) leta 2015 deloma zastala, je delovna skupina ministrstva za zdravje oblikovala nov predlog reorganizacije. Po predlogu skupine, ki ga je pridobila STA, bi bilo v sistem NMP vključenih 12 urgentnih centrov in 20 satelitskih urgentnih centrov.

Preberi »

Posvetovalna skupina cepljenje z drugim poživitvenim odmerkom proti covidu-19 omogočila vsem polnoletnim in posebej priporočila določenim skupinam

Posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ je cepljenje z drugim poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19 posebej priporočila ranljivim kroničnim bolnikom, oskrbovancem domov starejših in starejšim od 80 let, priporočila pa vsem starejšim od 60 let. Prejem drugega poživitvenega odmerka je po novem omogočen tudi vsem starejšim od 18 let.

Preberi »

Posvetovalna skupina za covid-19 na prvem sestanku določila način dela

Posvetovalna skupina za covid-19 je na prvem sestanku v ponedeljek določila način dela in opredelila področja delovanja. Določili so 10 delovnih skupin, njihove vodje pa so morale do srede posredovati predloge za imenovanje članov skupin, so v petek sporočili na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Preberi »