Search
Close this search box.

Rusija

V Ljubljani odkrili in priprli ruska vohuna

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je odkrila in v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) priprla dva tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, poročata časnik Delo in spletni portal Siol. Ruska agenta so prijeli v najeti pisarni v poslovni stavbi za ljubljanskim Bežigradom.

Preberi »

Rusija smrtonosni napad na svoje vojake pripisala uporabi telefonov

Napad ukrajinske vojske na ruske sile v mestu Makijivka na vzhodu Ukrajine je omogočila uporaba prenosnih telefonov vojakov, je davi sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi in napovedalo ukrepanje proti odgovornim. Obenem so po začetnih navedbah o 63 smrtnih žrtvah to število zvišali na 89, medtem ko Ukrajina govori o še več ubitih.

Preberi »

Policisti prijeli 101 državljana Rusije

Policisti so na območju Rigonc, Slovenske vasi in Dobove v sredo in četrtek izsledili in prijeli 101 državljana Rusije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Med drugimi so prijeli so tudi 44 državljanov Indije, 23 državljanov Kube in 17 državljanov Bangladeša, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Preberi »

Po eksploziji na Poljskem opoldne zasedanje sveta za nacionalno varnost

Potem ko je na vzhod Poljske v torek zvečer padla raketa in ubila dva človeka, se bo danes opoldne sestal Svet za nacionalno varnost (SNAV), so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. Zahod je sicer v odzivih na dogodek zadržan, po nekaterih navedbah pa naj bi šlo za raketo ukrajinske protiraketne obrambe.

Preberi »

Varšava potrdila, da je eksplozijo povzročil izstrelek ruske izdelave

Poljsko zunanje ministrstvo je danes potrdilo, da je torkovo eksplozijo v poljski vasi Przewodow na meji z Ukrajino, v kateri sta umrla dva človeka, povzročil izstrelek ruske izdelave, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na pogovor so že poklicali ruskega veleposlanika v Varšavi. Danes bo potekal izredni sestanek zveze Nato.

Preberi »

Slovenija obsoja ruske napade, slovensko osebje v Kijevu na varnem

Slovenija je danes najostreje obsodila ruske napade na Kijev in druga mesta v Ukrajini, pri čemer je napade na civiliste označila za vojni zločin, ki ne sme ostati nekaznovan. Kot so bo tem sporočili z ministrstva za zunanje zadeve, so uslužbenci na slovenskem veleposlaništvu v Kijevu na varnem. Napade je ostro obsodil tudi premier Robert Golob.

Preberi »

Rusija dodala Slovenijo na seznam neprijateljskih držav

Rusija je danes Slovenijo dodala na seznam držav, ki izvajajo neprijateljska dejanja do ruskih diplomatskih in konzularnih predstavništev v tujini. Uvrstitev na seznam pomeni, da Slovenija ne bo mogla več najemati ljudi za delo na svojih diplomatskih predstavništvih v Rusiji, piše ruska tiskovna agencija Tass.

Preberi »

Dogodki