Search
Close this search box.

rak

Danes je mednarodni dan boja proti otroškemu raku

Letošnji mednarodni dan boja proti otroškemu raku, ki ga obeležujemo danes, so v društvu Junaki 3. nadstropja posvetili ozaveščanju o najpogostejših vrstah otroškega raka. V sodelovanju s strokovnjaki so zbrali 10 najpogostejših vrst raka in pripravili nov letak. V Inštitutu zlata pentljica pa pripravljajo srečanje štipendistov Katrinega sklada.

Preberi »

Obeležujemo svetovni dan boja proti raku

Rak v Sloveniji in v svetu predstavlja vedno večje javnozdravstveno breme, zato ob svetovnem dnevu boja proti raku, ki ga obeležujemo danes, strokovnjaki pozivajo k udeleževanju v preventivnih programih. Ob tem lahko vsak posameznik k preprečevanju raka prispeva z zdravim načinom življenja in odkritim govorjenjem o raku v družbi.

Preberi »

Ob rožnatem oktobru strokovnjaki pozivajo k samopregledovanju dojk

Rožnati oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Strokovnjaki ob tem pozivajo k samopregledovanju dojk v vseh obdobjih življenja. Potrebno pa se je odzivati tudi na preventivne presejalne programe in skrbeti za svoje zdravje, ob spremembah na in v telesu pa obiskati zdravnika, opozarjajo.

Preberi »

Dogodki