Search
Close this search box.

premier

Premier Golob s koroškimi župani o popoplavni sanaciji

Premier Robert Golob se je včeraj sestal z župani Črne na Koroškem Romano Lesjak, Raven na Koroškem Tomažem Roženom, Ljubnega Franjem Naraločnikom in Luč Klavdijem Strmčnikom ter z njimi spregovoril o poteku popoplavne sanacije. Župani so ob tej priložnosti pohvalili odzivnost vlade, so danes objavili v kabinetu predsednika vlade.

Preberi »

Premier Golob pred odločitvijo o usodi ministrice Švarc Pipan v dodatna razčiščevanja z njo in SD

Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh koalicije za medije dejal, da se je po prejemu uradnega predloga SD za razrešitev pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan srečal z vsemi akterji, tudi z vsemi naenkrat. Ker so obtožbe zares hude, se je dolžan z njimi podrobneje seznaniti, zato bo srečanja z njimi nadaljeval, dokler bo treba, je dejal.

Preberi »

Golob napovedal umik omejitev glede ogrevanja na lesno biomaso

Vlada bo predlagala umik določila v predlogu novega energetskega zakona, ki bi pri novogradnjah prepovedal vgradnjo peči na lesno biomaso kot primarnega vira ogrevanja, je napovedal premier Robert Golob. Gre za 500 primerov letno, bolj pomembno je zamenjati stare naprave v 430.000 gospodinjstvih, ki se ogrevajo na ta način, je dodal.

Preberi »
Robert Golob

Golob: V naslednjih tednih izplačila 640 milijonov evrov pomoči

Premier Robert Golob v naslednjih tednih iz proračuna pričakuje za okoli 640 milijonov evrov neposrednih izplačil ljudem, gospodarstvu in občinam. “Nikoli v zgodovini te države ob nobeni nesreči ni bilo izplačanega toliko denarja, niti ne tako hitro,” je dejal v DZ v odgovoru na vprašanje poslanca Jerneja Vrtovca (NSi) glede ukrepov po poplavah.

Preberi »

Dogodki