premier

Golob: Utemeljenost zvišanja cen vrtcev bo pregledana

Kjer napovedujejo zvišanje cene vrtcev ali so to že storili, bodo morali posredovati svoj izračun, je danes na seji DZ povedal predsednik vlade Robert Golob. Zvišanje cene za več kot 14 odstotkov zaradi višjih plač za pomočnice vzgojiteljic je po njegovi oceni pretirano.

Preberi »

Z januarjem pravosodnim funkcionarjem dodatek v nominalni višini 600 evrov bruto

Premier Robert Golob je na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva napovedal reformo plačnega sistema s posebnim plačnim stebrom za sodstvo oziroma pravosodje. “Da pokažemo našo resnost, smo se odločili, da bomo s 1. januarjem sprejeli dodatek k vašim plačam,” je dejal zbranim. Prejeli naj bi ga funkcionarji v pravosodnem sistemu, tudi tožilci.

Preberi »

Hrvaška v nedeljo vstopa v schengen in območje evra

Hrvaška se bo v nedeljo pridružila schengenskemu in evrskemu območju. Slovesnosti ob vstopu Hrvaške v obe območji se bo udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki se bo na mejnem prehodu Obrežje ob tej priložnosti sestala s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem in predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen.

Preberi »

Janša za Tarčo: Do Nike Kovač nimam ne zamer ne zadržkov

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je v oddaji Tarča na TV Slovenija včeraj med drugim komentiral dogajanje ob napadu na Niko Kovač in dejal, da do nje nima ne zamer ne zadržkov, moti pa ga delovanje njenega inštituta. Govoril je tudi o predsedniških volitvah. V oddajo so povabili tudi premierja Roberta Goloba, ki pa ni prišel.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Več kot polovica vprašanih delo vlade in DZ ocenjuje negativno

Več kot polovica vprašanih delo vlade in državnega zbora ocenjuje negativno, kažejo rezultati zadnje julijske ankete, ki jo je za časnik Delo opravila Mediana. Delo vlade kot negativno ali zelo negativno ocenjuje 56 odstotkov vprašanih, delo državnega zbora pa kot negativno ali zelo negativno 51,1 odstotka anketirancev.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golob: Med možnimi ukrepi regulacija cen elektrike in plina

Premier Robert Golob je v sinočnji pogovorih za POP TV in Odmeve Televizije Slovenija med možnimi ukrepi za boj proti draginji napovedal regulacijo cen plina in električne energije, vlada pa namerava poskrbeti tudi za javno objavo cen osnovne košarice živil pri posameznih trgovcih.

Preberi »