Search
Close this search box.

potovanje

Potniki ponoči za več ur obtičali v vlaku med Mariborom in Ljubljano

Okoli 100 potnikov, ki so v soboto z vlaki potovali iz Maribora proti Ljubljani, je za nekaj ur obtičalo brez elektrike in ogrevanja. Vlak se je najprej ustavil med Ponikvo in Grobelnim, nato pa še v Šentjurju. Potniki so za pot do prestolnice, ki so jo začeli že nekaj pred 18. uro, potrebovali skoraj osem ur, je poročal Dnevnik RTV Slovenija.

Preberi »

Jesenske počitnice priložnost tudi za skok v tujino

Jesenske počitnice bodo tudi letos številni izkoristili za skok v tujino. Turistične agencije med drugim beležijo povpraševanje po potovanjih na Portugalsko, Španijo, Zanzibar, Dubaj, Egipt in bližnje sredozemske destinacije. Zaradi stopnjevanja konflikta na Bližnjem vzhodu padca povpraševanja agencije ne beležijo, razmere pa pozorno spremljajo.

Preberi »

Turistični razgledi po Balkanu: Bosna – dežela, ki je ne pozabiš (FOTO)

Bosna je tam, kamor je bog pripel temnozeleno oazo gozdov in nepregledne sadovnjake sliv. Bosna je veriga Dinarskega gorovja z robom Panonske nižine na severu in pljuskom Jadranskega morja na jugu; vmes so kot navpične črte postavljene rečne lepotice (Drina, Tara, Neretva…). Bosna je zaklad mineralov, saj ima vse od premoga in železove rude, do svinca, mangana, cinka, živega srebra… Bosna ima skorajda brezkrajne zaloge voda in ima ljudi, s srcem pripetim na svoje ognjišče in častno besedo kot zakletvo življenja. Ko prideš, spoznaš pomen gostoljubja! Sploh pa je Bosna tudi raj »domače kave«. Njihove »turške«, servirane v bakreni džezvi in postrežene s sladkorjem in rahat-lokumom.

Preberi »

Hrvaška bo s 1. junijem pripravljena na digitalna zelena potrdila

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes sporočil, da bo Hrvaška s 1. junijem pripravljena izdajati digitalna zelena potrdila zaradi lažjega potovanja čez mejo. Vstop na Hrvaško bo znova možno napovedati na spletni strani entercroatia.mup.hr, da bi tako lahko pospešili nadzor in pretok potnikov čez mejne prehode.

Preberi »

Predstavnik turističnih agencij Mrvaljević za STA: Razmere onemogočajo resno načrtovanje potovanj

Turistične agencije in organizatorji potovanj že več kot leto dni trpijo posledice epidemije in tudi pred letošnjim poletjem je kakršnokoli resno trženje potovanj skoraj nemogoče. Kot je za STA povedal sekretar Združenja turističnih agencij Mišo Mrvaljević, se epidemiološke razmere menjajo hitro in so velika težava za organiziranje potovanj.

Preberi »

Hrvaška vlada zagotovila zadostno število antigenskih testov za turiste po simbolični ceni. Na območju Reke znova odpirajo gostinske lokalne in trgovine

V primorsko-goranski županiji bodo lahko v ponedeljek znova odprli terase gostinskih lokalov in vse trgovine, ki so jim z 12. aprilom prepovedali obratovanje zaradi takratnega poslabšanja epidemiološke slike v županiji s sedežem na Reki. Na državni ravni se je ta teden nekoliko znižalo število na novo okuženih v primerjavi s prejšnjim tednom.

Preberi »

Dogodki