Search
Close this search box.

Mladi Šmarški fantje na poti v Španijo prenočili kar na plaži (FOTO)

Za pot iz Slovenj Gradca v Španijo so se odločili Šmarški fantje, ki se družijo od otroštva in to trdno prijateljstvo vežejo še naprej. Tudi s takšnimi potovanji.

Na pot proti Španiji se je odpravilo sedem prijateljev. Njihova pot je vodila odpravili po Italiji, Franciji in Španiji in v devetih dneh obiskali osem mest (Benetke, Cannes, Monaco, Nice, Sant-Tropez, Montpellier, Perpignan, Barcelona). O njihovem potovanju nam je prepovedal Valentin Štaleker.

Najbolj se je nas dotaknila noč, ki smo jo prenočili na plaži ob morju v mestu Perpignan, glavni cilj pa je bila Barcelona, kjer smo naš prihod tudi proslavili,” je svoje pripovedovanje navdušeno pričel Valentino.

V Benetkah smo si ogledali center mesta. Od samega mesta v celoti smo pričakovali veliko več, kolikor so drugi govorili kako je lepo, ampak nas je malce razočaralo oz. se nam ni zdelo nič posebno. V Nice-u smo se zbudili zelo zgodaj zjutraj (okoli četrte ure) in se odpravili proti slavni plaži, kjer se nahaja azurno modra voda. Presenetilo nas je predvsem to, da je bila zjutraj voda veliko toplejša kot sam zrak zunaj vode,” je opisal mesta.

V Cannes so se tudi odpravili na plažo, ter so si ogledali slavno ulico, kjer poteka filmski festival. V Saint-Tropez so se odpravili ogledati predvsem jahte in ulice razkošnih trgovin. V Montpellierju so si ogledali center mesta in promenado du Peyrou. V Perpignanu so si ogledali Castillet, ki je starodavna utrdba in služi kot mestna vrata. Glavni del obiska Perpignana je bilo pa seveda kampiranje na prostem.

“V Barceloni smo v kampu, kjer smo prespali, igrali nogomet z domačini. Ogledali smo si Sagrada Familia, Casa Milà, osrednji trg Plaça de Catalunya s številnimi kipi, obdan z drevesi, trgovinami in kavarnami, kjer se odvijajo posebni dogodki. Zvečer pa smo se odpravili žurat v klub Razzmatazz,” opisuje njihovo popotovanje Valentino.

Najlepši se jim je zdel Monako. Predvsem zaradi avtomobilov, kajti vsi so ljubitelji športnih in luksuznih avtomobilov, ter sprehodu po formula 1 progi. Tudi samo mesto je bilo zelo lepo, z vsemi novimi zgradbami in luksuznimi hoteli, ter kazinoji. Prvotno so si planirali ogledati Monako samo dve uri. Na koncu, ker jih je Monako tako prevzel, jim je celoten ogled mesta vzel štiri ure (predvsem ob sedenju in gledanju avtomobilov.)

Najbolj se nam je vtisnila v spomin noč v Perpignanu, kjer smo noč prespali na prostem. Ko smo prispeli smo si v pesek izkopali luknjo, ki nam je nudila kot zavetje pred vetrom, noter smo si postavili spalke in potem tudi spali v njih. Zraven smo imeli tudi večji zvočnik, tako da smo imeli zasebno zabavo na plaži, ter odbojkarsko žogo, da smo na pesku  igrali odbojko. Noč smo tako preživeli ob športu, glasbi in seveda tudi ob pijači. Zjutraj smo se zbudili zgodaj in pričakal nas je božanski sončni vzhod ob obali, ki si ga bomo vedno zapomnili“, je Valentino opisal njihovo posebno noč.

Prebivali so v kampih, ki so si jih iskali sproti, dvakrat pa jim ni uspelo dobiti kampa in so bili primorani kampirati v domovih drugih ljudi, ki dajejo del posesti v najem za kampiranje.

“Italijani so nas v Benetkah hoteli pretentat z nakupom več hrane/pijače, ter na bencinski črpalki bencina. Od Francozov smo pričakovali, da bodo znali veliko več angleščine, ampak smo ugotovili glih obratno tako, da je bil manjši napor z komunikacijo. Španci pa so bili zelo prijazni, ker so nas večkrat restavracijah vprašali za kaj dodatnega, nas lepo postregli in na splošno pokazali veliko lepši odnos. Vreme je bilo skozi celotno pot zelo vroče in soparno, še posebej na poti nazaj v Cannesu smo doživeli 40°C. Smo pa parkrat tudi imeli malce slabše vreme in sicer prvi dan v Nice-u kjer smo prespali je malce pršilo in grmelo, ter v Barceloni ko smo prispeli nas je presenetil krajši naliv. Ampak se je vse tekom dneva popravilo in smo imeli skozi dan vedno lepo vreme,” je Valentino še dodal.

Vsi so si enotnega mnenja, da to ni bilo njihovo zadnje potovanje in da jih načrtujejo še kar nekaj.

Dogodki

Za pot iz Slovenj Gradca v Španijo so se odločili Šmarški fantje, ki se družijo od otroštva in to trdno prijateljstvo vežejo še naprej. Tudi s takšnimi potovanji.