Search
Close this search box.

POMOČ

Na Koroškem zasnovali projekt psihološke podpore prebivalcem

Več partnerjev na čelu s Koroškim medgeneracijskim centrom Ravne je zasnovalo projekt Od mladosti do modrosti – skupaj za prihodnost VGC+, ki so ga prijavili na državni razpis za sofinanciranje. Med drugim predvideva aktivnosti psihološke in čustvene podpore prebivalcem, saj opažajo, da je po poplavah veliko potreb po takšni pomoči.

Preberi »

Do 31. decembra še mogoče oddati vloge za solidarnostno pomoč po poplavah

Prebivalke in prebivalci, ki so bili prizadeti v avgustovskih poplavah, lahko, če tega še niso storili, še do konca decembra na centrih za socialno delo oddajo vloge za izredno denarno pomoč in kritje stroškov najetega stanovanja oziroma uveljavljajo ostale ukrepe. Do danes so centri za socialno delo prejeli okoli 8200 vlog.

Preberi »

Upravičencem za obnovo stanovanj drugi paket obvestil o predplačilih

Finančna uprava RS (Furs) je danes 2847 upravičencem odposlala drugi paket obvestil o predplačilih za obnovo stanovanj, poškodovanih v avgustovskih ujmah. Izplačila v skupni višini okoli 30 milijonov evrov bodo izvedli v štirih tranšah, predvidoma do konca decembra, so sporočili z ministrstva za naravne vire in prostor.

Preberi »

Izvršena prva izplačila za poškodovane stanovanjske objekte

Finančna uprava RS (Furs) je včeraj lastnikom stanovanj in hiš nakazala prvih 4,57 milijona evrov predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih ob poplavah in plazovih v začetku avgusta. Do danes je ministrstvo za naravne vire in prostor nakazalo 218,5 milijona evrov predplačil za nujno sanacijo občinam, ki so podale zahtevke.

Preberi »

V kratkem prva izplačila za poškodovane stanovanjske objekte

Vlada se je včeraj na dopisni seji seznanila s seznamom upravičencev za prvi del predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih v avgustovskih poplavah in plazovih. Gre za 1350 stanovanjskih objektov, skupni znesek izplačil pa znaša nekaj več kot 4,5 milijona evrov. Finančna uprava RS bo izplačila izvedla v prihodnjih dneh.

Preberi »

Dogodki