Search
Close this search box.

pokopališče

V spomin na mrtve množični obiski pokopališč in polaganje vencev

Na današnji dan spomina na mrtve, ki je državni praznik in dela prost dan, bodo številni tradicionalno obiskali grobove umrlih svojcev in prijateljev ter v njihov spomin položili vence in prižgali sveče. Pri spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam v Ljubljani pa bo danes ob prazniku potekala osrednja državna slovesnost.

Preberi »

Žalostna smrt na pokopališču v Gradcu

Na osrednjem pokopališču v avstrijskem Gradcu so v petek zvečer našli trupli starejših zakoncev. Kot je danes sporočila policija, je 75-letni moški najprej ubil svojo 71-letno soprogo, nato pa si sodil sam.

Preberi »

Na Koroškem pripravljeni na morebitno povečano število umrlih

V zadnjem tednu so imeli v Mariboru in Murski Soboti težave pri zagotavljanju primernih prostorov za hrambo umrlih do pokopa. Zaradi povečanega števila okužb s covidom-19 in s tem umrlih so namreč presegli kapacitete shranjevanja pokojnikov, zaradi naraščanja števila umrlih se je podaljšala tudi čakalna doba za upepelitev v krematoriju v Mariboru. Mi pa smo preverili, kako so na morebitno povečanje števila umrlih pripravljeni na Koroškem.

Preberi »

Ob dnevu spomina na mrtve boste lahko prisluhnili koncertu Živ spomin v mojem srcu

Današnji dan spomina na mrtve bo potekal brez množičnih obiskov grobov in tradicionalnega druženja. Ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 namreč razen izjem prepovedujejo zbiranje nad šest oseb in prehajanje med občinami. Ni pa odpovedana osrednja spominska slovesnost pri spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanih žrtev. Lahko pa boste spremljali tudi prvi spletni koncert Kristine Ravnjak in njenega moža Aljaža, ki ga bomo v živo prenašali preko spletne strani Koroških Novic.

Preberi »

Dogodki