Search
Close this search box.

Blagoslov grobov v Mestni občini Slovenj Gradec

Župan MO Slovenj Gradec je ob dnevu spomina na mrtve zapisal lepe misli. Hkrati objavljamo razpored obiska grobov v občini.

Ob dnevu spomina na mrtve je župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, zapisal naslednje lepe misli, ki jih objavljamo v celoti.

Spoštovane občanke in občani,

dan spomina na mrtve je dan, ko se spominjamo tistih, ki smo jih imeli radi in jih ni več med nami, a ostajajo v našem spominu ter za vedno zapisani v naših srcih.

Poklonili se jim bomo z obiskom grobov, se v mislih zahvalili za vse dobro, kar so storili za nas in skupaj s sorodniki, prijatelji in znanci s hvaležnostjo obujali spomine na dragocene skupne trenutke in nepozabna doživetja.    

Ob zavedanju minljivosti naj ob dnevu mrtvih živi življenje. Praznujmo in slavimo ga z zavestjo, da mora biti spričo kratkosti karseda polno in ustvarjalno. Kajti sami moramo za časa naših življenj zanamcem dati dovolj razlogov, da se nas bodo spominjali s toplino in ljubeznijo.

Ali kot je zapisal pesnik Tone Pavček: »Ne bojte se življenja! Naj pljuska v vsa z vso silo in v vse žile, naj vas nese ali zanese, le ne pustite, da vas odnese. In imejte ga radi, da bo tudi ono, življenje, imelo rado vas!«

Iz podjetja Komunala Slovenj Gradec sporočajo, da bo blagoslov grobov 1. novembra potekal po naslednjem razporedu:

  • pokopališče Stari trg ob 15. uri
  • pokopališče Šmartno ob 15. uri
  • pokopališče Pameče ob 10. uri sveta maša in nato blagoslov grobov
  • pokopališče Podgorje ob 14. uri sveta maša in nato blagoslov
  • pokopališče Sele ob 10. uri sveta maša in nato blagoslov

V času 1. novembra obiskovalce opozarjajo na povečan promet okoli pokopališč in upoštevanje navodil redarjev.  

Ohranjanje spomina na mrtve pa ni vezano samo na 1. november. Na njih se lahko spomnite kadarkoli, jim posvetite nekaj besed ter prižgete virtualno svečo.

Imejte lep dan, poln spominov. Preživite ga v krogu najbližjih.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Župan MO Slovenj Gradec je ob dnevu spomina na mrtve zapisal lepe misli. Hkrati objavljamo razpored obiska grobov v občini.