Search
Close this search box.

V Kotljah namenu predali nov poslovilni objekt

Slovesno otvoritev oz. predajo objekta namenu sta 22. septembra izvedla župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in direktorica JKP LOG d. o. o. g. Marjetica Tasič Bukovec.

Stavba objekta slovesa na pokopališču v Kotljah je v celoti obnovljena. Dela so se pričela v mesecu aprilu letos in zajemala izvedbo nove strehe, zaprtje zunanjega dela, izgradnjo in opremljanje nove kuhinje, stara pa je preurejena v shrambo. Ob urejanju okolice je bilo odstranjeno zunanje skladišče.

Projektantska dela je opravil arhitekturni biro Ravnikar – Potokar Ljubljana, ki so projektirali že obstoječi objekt poslovilne vežice. Za izvajalca je bilo izbrano podjetje Temnikar d. o. o., ki je imel podizvajalce: PST d. o. o., Marko Gorenšek s. p., Milan Potočnik s. p., Igor Sonjak s. p. Nadzor je zagotovil Janez Mačič s. p.

Dela so potekala v dveh ločenih fazah in skupaj znašala okoli 127.000 €, ki jih iz proračunskih sredstev zagotavlja Občina Ravne na Koroškem, dodatnih 3.000 € je za opremo kot so kamere, info točka, ozvočenje, zidec … prispevalo podjetje JKP LOG d. o. o.

Na otvoritveni slovesnosti so sodelovali vokalni kvintet Ajda, zbrane sta nagovorila predsednik KS Kotlje Zvonko Gros in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, trak pa sta simbolično prerezala župan in direktorica JKP LOG d. o. o. Marjetica Tasič Bukovec. Objekt je blagoslovil gospod župnik Edvard Vajda.

Z novo poslovilno vežico bodo omogočene bolj intimne poslovilne slovesnosti, z manjšimi vplivi okolice in vremenskih nevšečnosti pa bo tudi na pokopališču Kotlje zagotovljena potrebna infrastruktura pokopališke dejavnosti.

Besedilo: Občina Ravne na Koroškem

Slovesno otvoritev oz. predajo objekta namenu sta 22. septembra izvedla župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in direktorica JKP LOG d. o. o. g. Marjetica Tasič Bukovec.