pogoj PCT

Učitelju na Dobrovem grozi odpoved zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT

Učitelju športa na OŠ Alojza Gradnika Dobrovo grozi odpoved zaposlitve, ker ni upošteval pravil PCT pri pouku. Pravico namerava iskati po pravni poti. Ravnatelj Uroš Kobal je danes za STA potrdil le, da zoper enega od zaposlenih teče postopek redne odpovedi iz krivdnih razlogov skladno z določili zakona o delovnih razmerjih, ki pa še ni zaključen.

Preberi »

Policija: Ranjena dva protestnika, več prijetih

Na današnjih protestih v Ljubljani sta bila po doslej zbranih podatkih ranjena dva protestnika, za policiste še ni podatkov, je za Odmeve TV Slovenija dejal direktor uprave uniformirane policije Danijel Lorbek. Pridržali so tri ljudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja in več oseb zaradi kršitev zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Preberi »

Poklukar spregovoril o pogoju PC in o nadzoru domnevnega cepljenja otrok z vektorskimi cepivi Janssen in AstraZeneca

Pogoj PCT ohranja družbo odprto, je ob obisku Splošne bolnišnice Murska Sobota poudaril minister za zdravje Janez Poklukar. Izrazil je željo, da se ob učinkovitem izvajanju pogoja PCT zasedenost intenzivnih postelj ne bi povzpela do dveh tretjih skupnih kapacitet. Takrat namreč strokovna skupina za covid-19 predlaga uvedbo pogoja PC za vse.

Preberi »

Vrhovno sodišče ministrstvu predlagalo izvzem pogoja PCT za sodno oblast

Vrhovno sodišče je ministrstvu za pravosodje predlagalo, da se pri izpolnjevanju odloka PCT izrecno izvzame sodno oblast, “da bo lahko sodstvo nedvoumno in avtonomno uredilo svoje poslovanje v trenutnih razmerah”. Opozarjajo namreč, da zgolj razlaga vladnega odloka, kot jo je podalo ministrstvo, po njihovi oceni sodišč ne more zavezovati.

Preberi »

Koritnik: V državni upravi ostaja pogoj PCT. Številke se ne umirjajo, treba bo poiskati trajne rešitve

Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje določb odloka, ki s petkom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC). Za zadržanje je glasovalo sedem, proti dva ustavna sodnika. Pravkar pa je potekala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede covida-19, na kateri je sodeloval minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.