Pošta Slovenije za preverjanje pogoja PCT na pomoč poklicala gasilce

Zaposleni na pošti morajo od 8. novembra od stranke poleg nošnja maske in izkazovanja pogoja PCT na vpogled zahtevati tudi osebni dokument. To skladno z vladnim odlokom za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19 velja pri vsakem izvajanju storitev, ko prihajajo zaposleni v stik s strankami. Da bi dosledno lahko preverjali pogoj PCT, bi morali stranke preverjati že pred vhodom v poslovalnice, ki jih je v Sloveniji okoli 450. Zdaj pa so za pomoč zaprosili gasilce.
Slovenj Gradec pošta

S strani Pošte Slovenije d.o.o. smo dne 11. 11. 2021 prejeli prošnjo za nudenje pomoči oziroma opravljanje dela v poštnih poslovalnicah na območju Republike Slovenije. S Pošto Slovenije d.o.o. že vrsto let uspešno sodelujemo predvsem na področju doplačilne znamke, od katere se prihodki porabljajo za izgradnjo regijskih poligonov in delovanja mladine,” je navedeno na spletni strani Gasilske zveze Slovenije.

V skladu z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19 (Uradni list RS, št. 174/2021) morajo poslovalnice Pošte Slovenije izvajati preverjanje PCT pogojev pri strankah, ki vstopajo v notranje prostore. Ker za to nimajo na voljo lastnih delavcev, iščejo zunanje osebe, ki bi to izvajale in so se pri tem obrnili na gasilce,” so navedli.

Preverjanje PCT pogojev se izvaja v notranjosti prostorov v območju vhoda v poslovalnice. Zajema pa ugotavljanje istovetnosti osebe s pregledom osebnega dokumenta in preverjanje izpolnjevanja PCT pogojev vizualno s pregledom ustreznosti dokazil, pojasnjujejo pri Gasilski zvezi Slovenije.

Plačilo dela se izvede preko pogodbe ali študentske napotnice, v kateri je določena vrednost delovne ure v višini 7 €/uro bruto, so še dodali. “Ocenjujemo, da je to priložnost za člane gasilske organizacije, predvsem če si želijo dodatnega zaslužka.”

Vse, ki bi se za delo odločili, prosijo, da se obrnete na kontaktne osebe. Seznam in celotno sporočilo za javnost najdete TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.