plačilo

Pošta Slovenije povečuje možnost prevzema pošiljk s kartičnim plačilom

Pošta Slovenije pospešeno posodablja upravljanje s pošiljkami. V kratkem bo vzpostavila spletno stran, ki bo enotna vstopna točka za uporabnika, na kateri bo ta med drugim upravljal s svojimi pošiljkami in jim sledil. Pismonoše in poštna okenca poslovalnic, razen pogodbenih pošt, pa opremljajo z dodatnimi POS-terminali za plačila s kartico.

Preberi »

Na računih upokojencev bodo višje pokojnine

Februarske pokojnine, ki bodo izplačane danes, bodo zaradi nedavne redne uskladitve 4,4 odstotka višje. Izplačan pa bo tudi poračun od 1. januarja. Pokojninski zavod bo za tokratno uskladitev na letni ravni skupno nakazal 268 milijonov evrov.

Preberi »

Na ministrstvu trdijo, da za oprostitev plačila vrtca ni pravne podlage. Starši otrok v rdečih regijah, ki otrok ne bodo poslali v vrtec, bodo morali vrtec plačati

Starši otrok v t. i. črnih regijah s slabo epidemiološko sliko, kjer so vrtcu odprti le za nujno varstvo, bodo tudi vnaprej oproščeni plačila vrtca, če otroci vrtca ne bodo obiskovali. Starši otrok v rdečih regijah, ki otrok ne bodo poslali v vrtec, pa bodo morali vrtec plačati. Na ministrstvu trdijo, da za oprostitev plačila ni pravne podlage.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.