parkiranje

Zagovornik v obravnavanem primeru, ko pred blokom ni parkirnega mesta za invalide, ni odkril diskriminacije

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik je obravnaval primer posameznika, ki živi v blokovskem naselju in je ob možganski kapi ohromel po celotnem desnem delu telesa. Na Zagovornika se je obrnil zato, ker na parkirišču, ki je v zasebni skupni lasti etažnih lastnikov treh večstanovanjskih stavb, ni parkirnega mesta, posebej namenjenega osebam z invalidnostjo.

Preberi »

DS za višje kazni za parkiranje na parkirnih mestih za invalide

Državni svetniki so na včerajšnji seji podprli novelo zakona o pravilih cestnega prometa, s katerimi se spreminjajo in dopolnjujejo prometna pravila s ciljem povečanja varnosti vseh udeležencev cestnega prometa. Ob tem so predlagali povišanje globe za parkiranje na označenih parkirnih mestih za invalide z 80 na 120 evrov, so zapisali po seji DS.

Preberi »

Začetek gradnje na Javorniku povzroča stanovalcem težave pri parkiranju. Občina Ravne odgovarja

V uredništvo Koroških Novic smo prejeli kar nekaj vprašanj in pripomb glede parkiranja na Ravnah, natančneje na Javorniku, kjer bodo gradili trgovski center. Gradbišče je v pripravi, stanovalci pa, kot navajajo, na obstoječih parkiriščih naj ne bi smeli parkirati. Na občini ob tem prosijo za razumevanje in obljubljajo, da bodo v času gradnje poskušali v dogovoru z izvajalcem gradnje delno omogočiti tudi parkiranje na območju gradnje, izven gradbišča.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.