OSEBNOST

V starosti 83 let je umrla ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner

V starosti 83 let je danes umrla legendarna ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner, ki velja za eno najbolj prodajanih glasbenic v zgodovini rocka. Med svojo kariero si je prislužila naziv kraljice rock’n’rolla in prejela osem grammyjev, leta 2021 pa je bila sprejeta v dvorano slavnih rock’n’rolla, je danes za medije potrdil njen predstavnik.

Preberi »

Delova osebnost leta 2022 je projektant mostu na Pelješac Pipenbaher

Delova osebnost leta 2022, ki so jo razglasili včeraj v Ljubljani, je odgovorni projektant hrvaškega mostu na Pelješac Marjan Pipenbaher. Kot so poudarili v uredništvu Dela, je eden najbolj priznanih evropskih graditeljev in projektantov mostov. Je avtor in odgovorni projektant več kot 200 mostov in viaduktov doma in v tujini, so navedli.

Preberi »

Mineva sto let od rojstva pesnika Karla Destovnika – Kajuha

Pred sto leti se je rodil pesnik Karl Destovnik – Kajuh. Vlada je za Kajuhovo leto razglasila leto 2023. V rodnem Šoštanju so se pesniku poklonili s festivalom v mesecu, ko bi praznoval rojstni dan. Sklepne prireditve se bo danes udeležila ministrica za kulturo Asta Vrečko. Kajuha se bodo danes spomnili tudi v Trstu, TV Slovenija bo ponudila film.

Preberi »

Poslovil se je član skupine Faraoni Enzo Hrovatin

Umrl je pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor in izvajalec številnih zimzelenih uspešnic, s katerimi so Faraoni večkrat slavili na festivalu Melodije morja in sonca. Med njimi so Solinar, Ti znaš, Mi ljudje smo kot morje in številne druge, na spletni strani poročajo Primorske novice.

Preberi »