Search
Close this search box.

okužba koronavirus

Ustavno sodišče zaradi “spremenjenih okoliščin” ne bo presojalo o sorazmernosti zaprtja šol

Ustavno sodišče je zavrglo pobudo za oceno ustavnosti odlokov o zaprtju šol med epidemijo covida-19. Ocenilo je, da ni več mogoče pričakovati, da bo vlada širjenje virusa še skušala omejevati na ta način. Odločitev je sprejelo s petimi glasovi proti štirim. Špelca Mežnar meni, da odločitev nosi nesprejemljivo sporočilo o nepomembnosti ukrepa.

Preberi »

Nova posvetovalna skupina bo o epidemičnih priporočilih in ukrepih tehtala na podlagi treh scenarijev

Vodja centra za nalezljive bolezni pri NIJZ in vodja nove posvetovalne skupine za covid-19 Mario Fafangel je na novinarski konferenci predstavil člane posvetovalne skupine za covid-19. O epidemičnih priporočilih in ukrepih bo skupina tehtala na podlagi treh scenarijev razvoja epidemije covida-19, stališča pa javno objavljala na spletni strani NIJZ.

Preberi »

Število koronavirusnih okužb spet nekoliko raste

V torek so ob 519 PCR-testih in 2733 hitrih antigenskih testih v Sloveniji potrdili 351 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v torek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 21 bolnikov, na intenzivni negi pa štirje. Umrl je en covidni bolnik.

Preberi »

V Avstriji v pretežni meri odpravili obvezno nošenje mask

V severni sosedi so zaradi vse manjšega števila okužb s covidom-19 sprostili obveznost nošenja mask. Z izjemo Dunaja jih tako od danes ni več treba nositi v trgovinah in javnem prometu. Tudi obveznega cepljenja proti covidu-19 v Avstriji čez poletje ne bo. Maske ostajajo obvezne le v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše.

Preberi »

Informacijski pooblaščenec pri pošiljanju Janševega pisma s pozivom k cepljenju ugotovil več nepravilnosti

Informacijski pooblaščenec je zaključil inšpekcijski postopek glede pisma, s katerim je premier v odhodu Janez Janša pozval k cepljenju. Ugotovil je več nepravilnosti glede varnosti osebnih podatkov, zato je uvedel prekrškovni postopek. Ni pa našel dokazov, da bi se z osebnimi podatki prejemnikov seznanil predsednik vlade oz. njegov kabinet.

Preberi »

V Avstriji poleti brez mask in obveznega cepljenja

V severni sosedi bodo poleti dodatno sprostili omejitve, sprejete z namenom zajezitve pandemije covida-19. Od 1. junija do 1. septembra maske ne bodo več obvezne v trgovinah z nujnimi potrebščinami in pisarnah, ampak le še v bolnišnicah in domovih za ostarele. Poleg tega tudi čez poletje cepljenje proti covidu-19 v Avstriji ne bo obvezno.

Preberi »

Dogodki