Search
Close this search box.

Tudi v SB Slovenj Gradec uporaba zaščitne maske obvezna. Kako je z obiski?

Iz SB Slovenj Gradec so sporočili, da je uporaba zaščitnih mask pri njih spet obvezna.

Od ponedeljka, 11. 7. 2022, SB Slovenj Gradec zaradi slabšanja epidemiološke situacije v regiji, ponovno uvaja obvezno uporabo zaščitnih kirurških IIR mask ob vstopu v regijsko bolnišnico, in sicer za vse uporabnike (zdravstvenih in nezdravstvenih) storitev ter za vse obiskovalce.

“Poudarjamo, da ostaja zaenkrat režim obiskov enak in prosimo za doslednost pri upoštevanju omejitve števila obiskovalcev na eno zdravo odraslo osebo z zaščitno masko,” so še navedli v sporočilu za javnost. Urnik obiskov najdete TUKAJ.

Preberite tudi: V UKC Maribor uporaba zaščitne maske obvezna. Obiski omejeni

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica pa zaradi preprečevanja prenosa okužbe z novim koronavirusom prepoveduje obiske v bolnišnici. Prepoved velja od danes do preklica. Tamkajšnje bolnike lahko obišče le svojec kritično bolnega z dovolilnico lečečega zdravnika, so sporočili iz bolnišnice.

Sicer pa so po zadnjih podatkih sledilnika za Covid-19 na Koroškem potrdili 29 okužb. Na Ravnah na Koroškem 9, v Slovenj Gradcu in Mislinji po 5, v Dravogradu in na Muti po 3, v Radljah ob Dravi 2, na Prevaljah in v Črni na Koroškem pa po 1.

V četrtek so v Sloveniji ob 573 PCR-testih in 4305 hitrih antigenskih testih potrdili 1323 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v četrtek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 44 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v četrtek hospitaliziranih 125 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. To je šest bolnikov več kot v sredo. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 12 bolnikov, dva bolnika več kot dan prej. Iz bolnišnične oskrbe je bilo odpuščenih 11 bolnikov, je ministrstvo za zdravje zapisalo na Twitterju.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1143, kar je 59 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 638, kar je 32 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Vir: Sledilnik za Covid-19, STA, SB Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Mičo
Mičo
1 leto nazaj

Hhehehe maska ni OBVEZNA in pika…. Direktor bolnice mi ga lahko na kratko in globoko POTEGNE, več v zs

Iz SB Slovenj Gradec so sporočili, da je uporaba zaščitnih mask pri njih spet obvezna.