Search
Close this search box.

V UKC Maribor uporaba zaščitne maske obvezna. Obiski omejeni

Iz UKC Maribor so sporočili, da je zaščitna maska obvezna.

Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici. Prav tako je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob vsakršnem delu z bolniki. Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosimo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo. Pacienti se testirajo na SARS CoV 2 pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo,” so danes sporočili iz UKC Maribor.

Obiski so omogočeni na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica), vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo.

Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primerih: hospitaliziran mladoletnik, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije, izjeme po presoji lečečega zdravnika.

Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, je pa potrebno nošenje zaščitne maske med obiskom ter razkuževanje rok pred vstopom v prostor.

Vir: Spletna stran UKC Maribor

Dogodki